MENY

Vår verksamhet värd att belöna

Borlänge Bandy har belönats med 30 000 kronor av den så kallade 30/30-fonden som vill uppmärksamma och belöna idrottsföreningar, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar och som ger både trygghet och glädje. Vinstchecken och ett diplom togs emot av vår klubbs representant Patrik Kinnunen vid en gala på Restaurang Trädgårn i Göteborg. Prisutdelare var Henrik Lundqvist.


– Det här är ett bra kvitto på att det vi håller på med är något både riktigt och viktigt. Vi är en av 30 föreningar av totalt cirka
3 000 sökande som belönas. Nu gäller det att vi arbetar vidare och visar det vi gör ännu bättre, kommenterade Patrik Kinnunen, alias PK och själv en del av klubbens själ, efter prisutdelningen.


Juryn, där Henrik Lundqvist varit ordförande, motiverade de 30 000 kronorna till Borlänge Bandy så här:


”Borlänge Bandys beundransvärda arbete med integration blev rikskänt i samband med dokumentären om det somaliska bandylandslaget. Föreningen går dessutom i bräschen när det gäller jämställdhet; för att få fler aktiva tjejer inom bandyn anordnade föreningen i år en cup för bara tjejer. Vi hoppas att cupen återkommer även nästa år med ännu fler deltagande lag.”


När 30/30-fonden presenterade sin kampanj för knappt ett år sedan skickade Jocke Karlssson in ett bidrag som kortfattat men träffsäkert och målande beskrev och förklarade Borlänge Bandys verksamhet och idé.


– Det innehöll integration kring Somalia bandy, jämställdhet kring vår satsning på tjejbandy med till exempel tjejpoolspel/tjejcupen som anordnades i år, glädje och trygghet i det samarbete och gemenskap som finns på Tunet mellan A-lag, ungdomsspelare och alla runt i kring samt att vi har en av Sveriges största ungdomscuper för 13-åringar där det inte bara handlar om att vinna utan där Fair play-priset är minst lika stort att vinna som själva turneringen, berättar PK.

Till galan i Göteborg bjöds alla vinnande klubbar in och kvällen tillbringades på Trädgårn i Göteborg. Spelbolaget Unibet tillsammans med Henke delade ut priser och Patrik Isaksson stod för musiken.


PK.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS