MENY

Uthållighet lönar sig, trägen vinner

Att uthållighet lönar sig och att trägen vinner; det visade 6-årige Alvin Ekelund, en av många i skridskokul när Borlänge Bandys verksamhet för de yngre gick på is för första gången den här säsongen. Alvin var en av de 100-tal ungdomar som under de gamla gula lamporna fyllde hela Tunet på onsdagskvällen.


Han snubblade, ramlade på ändan, tog sig upp, snubblade igen, låg på alla fyra titt som tätt men det tog sig. Efter 15 minuter började det bli riktigt bra med balansen. Och han verkade ha kul.


–Han tog sina första skär förra året, men i år har intresset för bandy kommit och han vill lära sig, berättar mamma Marika.


Ett par minusgrader, klart väder och en härlig onsdagskväll. Förutsättningarna var onekligen goda för en lyckad ispremiär. Det ordnades skridskokul, bandyskola, tjejgruppen och U12 hade träning. Ett otal ledare hjälpte till på isen och vid sidan, många föräldrar fanns på sidan för att både titta och ta hand om de sina.


Det pågick aktiviteter över hela banan. Trötta men nöjda barn, föräldrar och ledare samlades efteråt för fika i kafeterian/klubbstugan. Nästa onsdag är det dags igen.


Klubbens ordförande Fredrik Zetterström var mycket nöjd.
– Fantastiskt. Många nya ansikten och man kan ju inte önska sig bättre.


AlvinE.jpg
Trägen vinner Alvin. På mindre än 15 minuter märkets en stor skillnad i skridskoåkningen. Vilken uthållighet du hade.


Bandysk.jpg
Bandyskolan var förstås också igång med Mattias Krantz som ledare.

Bookmark and Share

Webdoc CMS