MENY

Unga UNIK utmanar unga Borlänge

Äntligen bandypremiär, sent som vanligt men denna lördag spelas det allsvenskt på Tunet igen. Unga UNIK, Uppsala utmanar ännu yngre Borlänge Bandy.


– De kvalade upp i våras och det är säkert något som stärker ett lag. De är tippade som elva i allsvenskan, vi som nummer 16. Men vi gör så gott vi kan och killarna i laget har blivit klart mycket bättre på de senaste veckorna, säger Borlänge Bandys tränare Jocke Nyström.


I UNIK, där många spelare är 24–25 år, finns flera spelare som varit med i större sammanhang tidigare, samarbetet med Sirius berikar möjligheterna till en bra trupp.  


– De flesta av våra spelare är helt nya i större sammanhang, är unga men mycket träningsvilliga och talangfulla, konstaterar Jocke Nyström.


Ludvig Frid, Matthias Krantz, Hampus Åkerman och Marcus Enberg är en jkvartett som spelat allsvenskt flera säsonger. Målvakten Adam Reyier samt kusinerna Viktor och Kristoffer Nyström har också erfarenheter från spel i den näst högsta serien. Det har också nytillskotten Oscar Jonsson och Jacob Erlandsson med spel i Rättvik senast men också i Falu BS och Borlänge som blev klar bara för några veckor sedan.


– Vi är väldigt nöjda med att Jacob kommer in i truppen med en hel del år med allsvenskt spel bakom sig, lite mer rutinerad än andra nyförvärv men gott att ha med i laget.


För övrigt är det alltså en ganska oprövad spelartrupp Borlänge Bandy ställer på benen denna allsvenska säsong. Talanger som ska formas för framtiden, utvecklas tillsammans och bli bättre bandyspelare.


– Nu har vi en trupp där alla känns som jämlikar och stöttar varandra. Det här året har vi 20 spelare; som alla kan träna samtidigt i stort sett. Sällsynt bra.


Lördagens motståndare UNIK, egentligen Uppsala Näs IK har gjort en säsong i den s.k. Superallsvenskan (eg. Bandyallsvenskan), spelade i ettan i fjol och kvalade till allsvenskan tillsammans med Tillberga. UNIK bildades 1947, bandyn kom på programmet ett år senare, lades i malpåse men återupptogs 1957. Föreningens intäkter de första åren kom bland annat från de danskvällar man ordnade i Ytternäs söder om Uppsala.


fyra_nya.jpg

Nya ansikten i Borlänges A-lag. Pontus Gååse (från Grängesberg och Hammarbysupporter!), Markus Söderlund (Falu BS U-lag), Linus Ullberg (Borlängejunior) och Jacob Erlandsson.


Bookmark and Share

Webdoc CMS