MENY

U18 fick jobba hårt i Sandviken

Det var dags för en ny omgång i Svenska cupen i Sandviken där vårt U18- elit fick fyra tuffa träningsmatcher.


Vi gör flera bra saker och har tagit kliv mot när vi var i Örebro för två helger sen.


Ska man jämföra med de lag vi mötte denna helg så har vi ca10 tim isträning varav 1 timme på stor plan. De andra lagen har säkert 3-5 gånger så mycket istid.

Borlänge behöver en arena för bandy om vi ska kunna försätta att bedriva en vettig verksamhet för ungdomar och vara en del av bandyns framtid. Ishallen är alltid fullbokad så tider för våra ungdomslag och a-lag är sporadiska.


Borlänges issporter (hockey, konståkning, bandy) har bara en hall som har is när säsongerna kör igång i augusti. Städer/orter som Säter, Hedemora, Björbo, Smedjebacken har samma förutsättningar men storlek på kommun och antal utövare skiljer sig markant mot Borlänge.


Nu är det dags att "trevligt folk" får en multiarena där våra issporter och alla ungdomar kan få chansen att utöva sin sport på samma villkor som övriga kommuner/orter i Dalarna ger sina barn och ungdomar.


Åter till matcherna från helgen där vi gör två bra matcher mot Västerås SK och Falu BS, många bra prestationer tar vi med oss trots att vi får se oss besegrade med 1-2 bägge matcherna.


I matchen mot Sandviken med en bredd och kvalité som imponerar så har vi inte mycket att sätta emot. Vi spelar med lite för mycket respekt och verkar mest beundra deras spelare. Vi har en del fina prestationer men som lag får vi inte ihop det denna match där Saik vinner med klara 9-3.


Mot Bollnäs står det 3-3 på tavlan när domaren blåser efter full tid, ett resultat och spel vi inte var riktigt nöjda med och redan till helgen så får vi chansen att göra en bättre match då vi möter Bollnäs i seriepremiären.


U18 Elit  Borlänge-Bollnäs 

Söndag 4/11 kl 15.00 tar vi sikte på att ta 2 p, välkomna till Tunet alla ni som vill se lirarnas sport.


Text: Jocke

Bookmark and Share

Webdoc CMS