MENY

Tommy, vår uthållige man i etern

Han kom klockan 11.00 ungefär på fredagen, höll sig kvar till omkring kl. 17.00 på söndagen. Det var väl bara när det blev dags för oundgängliga toalettbesök han lämnade sin post. 


Tommy Söderlind, tuggade bandy i över 40 timmar, när han skötte direktsändningen per webbradio av Borlänge Bandys ungdomscup under samtliga 39 matcher. Han såg förstås till att få i sig riktig mat också i radiohytten på västsidan Tunet som under tre dagar förvandlades till något som påminde om en ungkarlslya i låt säga Majorna i Göteborg som hyrts i tredje hand och där kravet på ordning och reda var ett som det heter ”världsligt ting”.

 Men på sändningarna var det ordning och reda, inte en enda minut av de mer än 1560 som refererades missade. Han åt, fick i sig vätska, sov några timmar per natt, rabblade laguppställningar i oändlighet innan han satte igång med matchreferaten. Han hann också med att intervjua ledare från flera lag.


– Det har fungerat bra, men börjar jag nästan få ont i tungan, konstaterade Tommy när semifinalspelet och bara tre matcher var kvar av turneringen.


Vår man i etern lär knappast behöva några sömnpiller denna sista cupkväll. Ungkarlslyan töms, Tommy åker hem efter 55–60 timmars uthållighetsprov.

/Gugge Häglund


cup-5.jpg cup-2.jpg cup18-04.jpgcup18-07.jpg 

Dags att sätta igång pratet i den första semifinal. Tommy Söderlind har ”boat in sig” i kommentatorshytten.

Bookmark and Share

Webdoc CMS