MENY

Tomgångskörning starkt förbjuden!

Utanför korvkiosk och omklädningsrum stod Örebro SK:s spelarbuss på tomgång i mer än 50 minuter och släppte ut cancerframkallande, polyaromatiska kolväten (straffbeloppet för brott mot tomgångsbestämmelserna är minimum 1500 kronor, betydligt mer ju längre tid det handlar om). Inne på plan hade hemmaspelarna i Peace & Love City efter pausvilan och sent omsider förstått innebörden av ”tomgångskörning förbjuden”. 

 

Det gav en poäng med snudd på två på onsdagskvällen. Matchresultatet på Tunet, 3—3 (0–1) speglar i stort sett matchbilden i mötet mellan P & L City och Örebro SK.


ÖSK hade övertaget i första halvlek och hittade sprickor i hemmaförsvaret och dess slarviga passningsspel. Vassa skridskoåkare som Jonas Peuhkuri, Sebastian Brandt, Victor Janers och Tero Mätttälä skapade en hel del oro. Samtidigt gjorde man som hemstadens alla gamla militärförband, man byggde upp en stark försvarsmur.


I andra halvlek spelade hemmalaget upp sig. Det finns något som heter ”när ett lag med talang hänger sig åt osjälvisk tillit och kombinerar instinkt med djärvhet och ansträngning är det redo att klättra”. Det stämde; till viss del. Ändå upp och hela vägen fram kom inte Peace & Love City trots en ihärdig forcering mot slutet och ett aggressivare spel som inte gav motståndarna samma ro som i första.


Segertåget stoppades efter sex raka matcher med full pott, men rullar ändå på med ganska god fart. Med lite tur i avslutningarna kunde det ha blivit det har blivit seger även mot Örebro. Underläget i paus kunde vändas till ledning i 70:e minuten med 3–2 i takt med att hemmatränaren Per Fosshaugs röst – ofta med ett berömmande budskap – nådde upp i samma decibelnivåer som ÖSK-tränaren Tomas Rosdahls ”rytande” på sina mannar. Olyckligtvis för P & L replikerade ÖSK blixtsnabbt och ordnade kvittering till 3—3 nästan direkt. Då återstod det omkring 20 minuter av matchen.


Under de sista 10–15 minuterna kom hemmalaget igång spelmässigt ganska bra och skapade en del farliga chanser. Tyvärr ge ordentlig utdelning.


– Vi är nöjda och skapade ju faktiskt en hel del chanser. Tre mål bakåt är ju inte så mycket, kommenterade assisterande P & L-tränaren Jocke Nyström direkt efter slutsignalen.


Förra gången mot ÖSK blev det åtta…


Målskyttar för Peace & Love City: 1–1 Kevin Brown, 2–2 Patrik Allansson-Roos, 3–2 Marc Samuelsson.


pcl_osk.jpg

Bandypuls.se >>

Matchbilder >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS