MENY

Tjejerna tar över Tunets IP

Det är hela 14 tjejlag (ca 140 tjejer) i åldrar mellan 8-15 år som kommer till Tunet på lördag för att spela Sveriges största poolspel i bandy.


Borlänge har för första gången på 20 år ett rent tjejlag i föreningen, det är 11st tjejer i åldern 8-11år som tränar 1-2ggr/vecka och deltar annars i poolspel men möter då killar.


Flera av tjejerna började i skridskokul för ca: 5 år sedan och några har hoppat på under resans gång.Att vara med som ledare kring dessa tjejer är fantastiskt varje tillfälle vi träffas på isen, det sprudlar av energi och det ser verkligen ut som dom älskar bandyn och framförallt att spela matcher. Dom tar hand om varandra på ett underbart sätt och är alltid väldigt omtänksamma kring sina lagkompisar.


Förutom Borlänges lag som deltar i klass B för tjejer födda 07-11 så har Dalarna ett kombinerat lag i klass A födda 03-06 med spelare från Rättvik, Grycksbo, Grängesberg och Borlänge.

Vi hoppas och tror att detta kan vara startskottet på att fler tjejer börjar åka skridskor och spela bandy.


Till nästa säsong kommer vi att göra en storsatsning i skolor och bland fotbollsklubbar för att få fler tjejer att prova på vår härlig sport bandy.

Bandy är en sport som är liknar fotboll (fast med skridsko & klubba) och passar tjejer väldigt bra då den ger väldigt bra träning och är skonsam kring skador men framförallt väldigt roligt.


Så är du tjej och intresserad att prova på, kontakta oss i Borlänge Bandy eller din lokala bandyförening så hjälper vi dig igång och berättar mer om denna "lirarnas" sport bandy.
Hjärtligt välkomna till Tunets IP på lördag och se alla duktiga bandytjejer.

j_nystrom.jpg

Bandy hälsningar
Jocke Nyström
En av ledarna för tjejlaget
070-4128368


Notes_190207_085341_703_1.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS