MENY

Storseger och ändå inte full fart framåt

8–0 (2–0), överlägset spel och äntligen en fullträff på hörna efter det 33:e försöket. Det blev resultatmässigt en skön hemmapremiär för Peace & Love City i mötet med Västanfors på fredagskvällen. Sex mål i andra halvlek var dessutom ett härligt facit.


Anförda av nye lagkaptenen Ludvig Frid och med gamle ”bossen” Patrik Allansson Roos på läktaren, med Rasmus Linder som planens lille gigant med två mål och fyra assist och tremålsskytten Christian Frohm hade P & L City inga problem med att vinna.
En skön seger även om vi inledde krampartat och stressigt i inledningen. Men när vi gjorde 4–0, började jag att tänka på söndagsmatchen. Då visste jag att vi skulle ta hem det här, kommenterade P & L Citys tränare Thomas Linder efteråt.

Peace & Love City fick betalt för att man helt enkelt är ett bättre lag än dagens Västanfors, och det behöves inte full fart framåt för att klara tvåpoängaren. När hemmalaget gjort både 3–0 och 4–0 tog Västanfors i stort sett slut.


– Vi behövde inte lägga mer krut än vad vi gjorde. Men vi kan betydligt bättre än så här. Jag är ändå nöjd med att vi höll nollan, vi visade att vi är svåra att göra mål på, fortsatte Thomas.


Det mest dramatiska var kanske den domare som snubblade i andra halvlek, ramlade utanför planen och fick slipa om ena skridskon. Incidenten innebar ytterligare sju minuters övertid på de två som redan lagts till.


Hemmalaget inledde målskyttet i den 13:e minuten genom Christian Frohm efter assist från Rasmus Linder.
Målen i övrigt: 2–0 Rasmus Linder (19:e), 3–0 Ludvig Frid, hörnmål!!! (56:e), 4–0 Rasmus Linder (70:e), 5–0 Christian Frohm (82: a), 6–0 Christian Frohm (87:e), 7–0 Fredrik Andersson (99:e), 8–0 Oscar Stadin.


lUDDE HÖRNMÅL
Kapten Ludde "stänker" in ett hörnmål


matchens_lir.jpg
Matchens lirare i P&L C - 97. Christian Frohm och Västanfors duktiga målvakt 31. Adam Johansson


Matchbilder >>


Elitrapport >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS