MENY

Storseger i säsongens första cupmatch!

De kom de sågs, de segrade!


Thomas Linder, tränare, trodde på seger borta mot Västanfors i lördagens första match i Supercupen.; och tron är nödvändig seger. Peace & Love City vann lätt, resultatet 9–1 (4–0) i Borlängefavör talar sitt tydliga språk. Christian Frohm blev femmålsskytt.


– Ett bra resultat för oss. Vi gjorde en bra match och spelade bra bandy med ett starkt defensivt jobb som öppnade för en givande offensiv. Men vi ska inte dra för höga växlar på detta, Västanfors är inte lika starkt som tidigare, kommenterar P & L Citys tränare.


Det har inte gått så lång tid sedan Christan Frohm blev helt spelklar för Peace & Love City och kunde börja fokusera på bandyn i stället för att fundera på krångel med övergången. Om det var detta som fick det att lossna ordentligt på lördagseftermiddagen eller inte får stå oskrivet, men det kan ha spelat in en del.


– Visst är det lite lättare. Det kändes bra idag och jag fick mycket bra passningar som bara skulle förvaltats. Kul att göra fem mål, men det viktigaste var att vi vann, säger Christian


Västanfors försökte spela mycket defensivt från början trots ledning för Peace & Love City i sjätte minuten, backade hem och satsade på kontringar. En taktik som dock inte höll speciellt länge.


– Vi hade lite problem i inledningen, men vi ställde om vårt spel och i större delen av första halvlek och hela den andra dominerade vi klart, kommenterar femmålsskytten.


Rasmus Linder svarade för åtta assist i lördagens cupmatch. Imponerande styrkebesked.


– Fler kommer att gnuggas för att vi ska förbättra vårt anfallsspel och se till att spela fram till våra anfallare. Det är något vi jobbar med, konstaterar P & L City-tränaren.


P & L City kompletterades denna gång med Albin Bjerkegren, utvecklingsspelare från Sandvikens AIK som blev klar för spel så sent som på fredagen (14 september).


– Han tränar med SAIK:s A-lag och kommer att spela matcher med dem när det behövs. Men han spelar för oss så ofta som möjligt, förklarar Thomas Linder.
På onsdag spelar P & L City sin andra match i Supercupen. Motståndare, som nämnts tidigare, är Rättvik. Matchen spelas i just Rättvik.


Text: Gugge Häglund

Elitrapport >>

Matchbilder >>


vif_plc.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS