MENY

Stark Borlängeinsats trots förlust mot Falu BS

 

Falu BS vann torsdagens möte med Borlänge Bandy uppe i Rättvik med 6–2 (4–1), men säsongens sista träningsmatch för Borlänge blev ändå ett steg framåt. Detta mot ett lag som 13 av 16 allsvenska tränare tippar som blivande seriesegrare.


– Ett väldigt bra resultat, vi gjorde det fantastiskt bra. Det är stor skillnad på laginsatsen och spelet nu jämfört med och spelet och laginsatsen i inledningen. Vi höll emot bra och vår första halvlek var bättre än den andra trots siffrorna. Vi ägde mycket boll och killarna vågade ta för sig, konstaterar Borlänge Bandys tränare Jocke Nyström.


 

Falu BS är det högst rankade laget i kommande Bandyallsvenskan och har visat kvaliteter under hela försäsongen. Mot Borlänge tog man ledningen ganska snart, dominerade händelserna på plan och Lukas Mårdberg var på extra stort målhumör med sina sammanlagt fyra fullträffar; tre före paus och en i andra halvlek.


”Borlänges unga lag håller emot bra mot Faluns rutinerade spelare”, stod det i Elitrapports sändning från matchen. Påtagligt faktum i andra halvlek som Falun ”bara” vann med 2–1.


– De kanske inte var så nöjda med resultatet, men vi visade att vi blir bättre och bättre med många egna produkter och spelare som inte känt varandra tidigare. Hur långt det räcker den här säsongen får vi se; det är om ett par år vi ska ta rejält med poäng. Vi jobbar långsiktig, och det är inte bara tomma ord, betonar Jocke Nyström.


Seriepremiären mot UNIK nästa lördag (2 november) spelas på Tunet enligt schemat – om isen håller.


– Vi vet idag inte om det går att få en spelbar is eller. Vädret kan ställa till det så att vi tvingas flytta matchen antingen till söndag eller till en annan arena. I så fall Rättvik.


Bookmark and Share

Webdoc CMS