MENY

Ständigt denne Klas Nordström!

 

Klas Nordström, före detta Hammarby, före detta Västanfors. Ständigt denna Klas Nordström. Som en Ville Vessla som ständigt stjäl showen. Peace & Love City hade bildligt talat inte hunnit vare sig parkera eller gå av bussen innan Klas Nordström och hans lagkamrater i AIK tagit ledningen med 7–0 i tisdagskvällens allsvenska möte på Bergshamra Arena. Matchen var punkterad, AIK vann med 9–6 (7–1) och det hjälpte inte att P & L City valde kamp i stället för förtvivlan och vann andra halvlek med 5–2.


– AIK spelade väldigt bra i matchinledningen med bra bollkontroll och hög fart. De stressade oss, de spelade oerhört bra som lag och vi var inte riktigt redo för det trots att vi förberett oss på att det kunde bli den matchbild det blev, konstaterade Thomas Linder, Peace & Love Citys tränare.Omne initium est difficile (allt har en svår början) är ett begrepp på latin. Och för gänget som verkade sitta kvar på bussen blev det en bitter erfarenhet. Första AIK-målet kom efter en minut och 20 sekunder, sedan ramlade det in bollar bakom en övergiven Wictor Alm i P & L City-målet med jämna mellanrum. 

 

– Han fick ju inte någon hjälp alls, utan ställdes mot motståndare som ständigt fick frilägen. Vi spelade fegt idag, åtminstone i första halvlek. Ingen ville delta ordentligt, ingen ville ha bollen utan lät andra försöka ta ansvar, kommenterade P & L City-tränaren.


I pausvilan bestämde han och laget ändå sig för att vinna andra halvlek och skärpa till både defensiv och offensiv.


– Efter paus spelade vi bandy och det tar vi med oss till bortamatchen mot Kalix på lördag. Något måste ändå spetsas i laget, men riktigt vad vet jag inte så här direkt efter matchen mot AIK, sa Thomas Linder vidare.


Skärpningen i andra förde med sig att gapet resultatmässigt minskade, men den lilla gnista av hopp som fanns vid 7–4 för AIK slocknade när Klas Nordström gjorde 8–4. Efter det var det i stort sett bara för de båda lagen att vänta in slutsignalen även om det hann trilla in två mål för Peace & Love City och ett för det stjärnspäckade hemmalaget.


Målskyttar för Peace & Love City P & L City-siffrorna först):


1–7 Kevin Brown (25:e), 2–7 Christian Frohm, straff (57:e), 3-7 Ludvig Frid, hörna (68:e), 4–7  Kevin Brown (74:e), 5–8 Oscar Stadin, hörna (84:e), 6–9 Alexander Sundström.  


Bookmark and Share

Webdoc CMS