MENY

Skön söndag efter lördagens missar

– Så jäkla skönt med en seger!


Lättnadens suck var tydlig från Peace & Love Citys tränare Thomas Linder efter söndagens bortaseger mot Tranås BoIS med 5–3 (2–3). Lördagens tunga dimmor och missmodet efter förlusten mot Nässjö IF (2–6) skingrades när en effektiv andra halvlek givit resultat i den forna pälsstaden i norra delen av det småländska höglandet.


– Alla jobbade fruktansvärt bra efter paus och det var många trötta ben på bussen hem. Men återigen gjorde vi en dålig första halvlek, backade hem för mycket och motståndarna fick komma igång. Det måste vi jobba med, fortsatte Thomas.


Både i lördagsmatchen och den igår uppträdde Peace & Love City litet tveksamt, lät motståndarna komma igång och det skapade osäkerhet bakåt. Men när spelet väl rättade till sig, hade P&L City ett ordentligt övertag. Både mot Nässjö och mot Tranås.


– Mot Tranås tog vi över ordentligt i andra halvlek och var klart bättre även om vårt femte och avgörande mål kom ganska sent.


Den viktiga del i en match som borde ha varit en hörnsten, ett fundament, har i stället blivit en tyngande kvarnsten för ”de blå från Borlänge”. Det gjorde sig framför allt gällande i lördagens möte med Nässjö i det som inte längre får heta Skogsvallen, en av landets mest klassiska arenor, utan som har namnet Stinsen Arena. 14 hörnor för Peace & Love City. Inte en enda fullträff.


- Där fanns skillnaden mellan oss och Nässjö. Vi prickade målet, men bollen tog på ett ben, eller en klubba, eller en skridsko. De fick mål på ett par av sina hörnor. Nässjö är ett bra lag, visade stor effektivitet men med lite tur hade vi kunnat vinna.


Smålänningarna ledde med 3--1 när Marcus Enberg gav P & L City hopp och reducerade till 3–2 ett par minuter före paus. Laget tog över i andra halvlek och dominerade fram till 75:e minuten, då Nässjö kunde göra 4–2.


– Då tappade vi energi och lyckades inte komma tillbaka, förklarade Thomas Linder.


Effektiviteten på hörnor och lite aggressivare försvarsspel med press på motståndarna blir detaljer som han och laget säkert kommer att nöta på de närmaste dagarna. Nästa helg väntar två lag, Lidköping och Åby/Tjureda, som överraskat i inledningen av årets allsvenska serie; lika märkligt resultatmässigt som tidigare säsonger. Alla verkar kunna slå eller ta poäng av alla. Ingen går säker.


Målskyttar för Peace & Love City mot Nässjö: Jonathan Andersson (1–1) och Marcus Enberg (2–3).


Mot Tranås BoIS: Christian Frohm (1–1, 4–3, 5–3) och Kevin Brown (2–1, 3–3). Rasmus Linder hade hittat tillbaka till en passande roll som framspelare och gjorde fyra assist mot just Tranås.


Märkbart, men värdelös kunskap, var att en av Tranås målskyttar hade tröjnummer 377. Kan knappast på allvar vittna om en sällsynt stor bredd på truppen.


Text: Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS