MENY

Ska ”Fläkten” blåsa P & L City igen?

Jocke, Nyström i efternamn, har en dröm. Inte i linje med Martin Luther Kings retoriska mästerverk från 1960-talet då han talade om de färgades rättigheter, utan mer i stil med ABBA i lätt omskrivning.  ”I have a dream, a match to play, to help me cope with anything. If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail.”


Den gnista av förhoppning i höstas som hjälpligt dolde det många innerst inne trodde var osannolikt har trots vissa hinder blivit en sannolikhet. Resterande fyra omgångar av bandyallsvenskan kan göra det till en sanning. Peace & Love City på en kvalplats till elitserien!

– Det är ju en fantastisk vision. Matcher mot elitserielag och nya möten med Falun. Så sagolikt kul. Men…vi spelar ju i en serie där alla andra lag är minst lika bra som vi, säger Jocke Nyström, assisterande tränare i Peace & Love City.


Läget inför lördagens hemmamatch mot Västanfors alias ”Fläkten” påminner om hur det såg ut förra säsongen. Peace & Love City hade möjligheter att nå kvalet även då, allt låg i egna händer men mötet med ”Fläkten” på Tunet i februari 2017 blåste bort de största möjligheter att nå ända fram. Varningsflagg bör alltså hissas denna gång. Västanfors, med 32 säsonger i högsta serien och en av allsvenskans bästa målskyttar (Klas Nordström), har spelat fyra matcher utan förlust. I den raden ingår bl.a. segern mot topplaget Gripen med 4–3.


– Ett mycket bra lag. Vi brukar ha jämna matcher mot Västanfors och de gjorde väl kanske inte en toppinsats när vi vann nere i Fagersta i december. De gjorde en bra försäsong och tippades före oss i sluttabellen, betonar Jocke Nyström.

Två allsvenska serier blev en denna säsong. Motståndet betydligt tuffare än i fjol. Det var svårt att lägga ribban eller veta hur hårt bågen skulle spännas.


– Att vi skulle ha en chans att bli bland de tre bästa hade i varje fall inte jag inte alls kunnat tänka mig. Jag tror inte vi hade någon uttalad målsättning att nosa på Elitserien och det kanske har varit bra.

Tron på sig själv och kampviljan har övervunnit många svårigheter i årets seriespel. Några gånger har motivationen bildligt talat varit ett grovt, läckande såll. Men kvaliteterna finns ändå där.


– Tar vi fram det vi vet att vi har kan det gå riktigt bra. Styrka, energi, kampvilja och att vi gör allt tillsammans är det som krävs – och att vi har en bra dag.


Peace & Love City, eller andra bandylag, behöver förmodligen inte dansa Svansjön, Tjajkovskijs fantastiska balett, men ett litet lyriskt stycke kan fungera väldigt bra med tanke på tabelläget och möjligheter och mål.


”Det är stoltare våga sitt tärningskast, än att tyna med slocknande låge.
Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge.” (e. Verner von Heidenstam)

”Det finns också ett ordspråk som säger: Mät aldrig bergets höjd förrän du nått toppen. Då kommer du att se hur lågt det var.”


Det mesta är möjligt för den som vill!!!

 

/Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS