MENY

Sista träningsmatchen…och det går framåt

På torsdagskvällen spelar Borlänge Bandys seniorer mot Falu BS i Rättviks ishall; det är den sista träningsmatch före den allsvenska premiären mot UNIK lördagen de 2 november. När Borlänge och Falu BS möttes i den allsvenska supercupen (som Falun vann) blev siffrorna 1–10 sett med Borlängeögon.


– Vi har ju ingen mirakelmedicin för att kunna vända på de siffrorna, men vi ser med tillförsikt mot matchen. Falu BS är alltid intressanta att möta och just nu är de allsvenskans bästa lag, säger Borlänge Bandys tränare Jocke Nyström


Träningsmatcherna har varit en tuff tillvaro för Borlänge. Idel förluster, men det bär ändå framåt. Den gångna helgen mötte man Örebro borta, förlorade med 2–7 men Jocke såg ändå ljusglimtar.


– Säsongens bästa prestation i första halvlek och ett steg framåt. Vi blir bättre för varje match och kom ihåg att de flesta inte spelat med varandra speciellt mycket, kommenterar han.


Träningarna på stor is har varit få, som vanligt. Tre gånger har man kunnat köra hittills i höst. På onsdagskvällen hade laget teoretisk genomgång och tittade ordentlig på vad som kan förbättras, spelidéer och detaljer som så småningom kan föras över i matchspelet. Ett kontinuerligt utvecklingsarbete.


Till matchen mot Falu BS får Borlänge Bandy med sig ett senkommet nyförvärv, 19-åriga offensiva mittfältaren Oskar Karlsson från Edsbyn. Han har meriter från flera pojk- och ungdomslandskamper, har gått skadad en lång period men tränat för fullt hela försäsongen uppe i Edsbyn.


– En mycket lovande spelare, konstaterar Jocke Nyström.


Bookmark and Share

Webdoc CMS