MENY

Seger i sikte i säsongens första cupmatch

Idag lördag spelar Peace & Love City sin första match i årets upplaga av Allsvenska supercupen. Motståndare är Västanfors som besegrades med 9–7 i fjolårets cup; den enda vinsten efter en mardrömsstart med storförluster mot Örebro och Nora.


Västanfors har varit ett litet spöke för P & L City de senaste säsongerna, men spåren nu förskräcker inte särskilt mycket. Det har knappast fläktat om Fagerstalaget hittills. Det är risk för underskattning!


– Man vet aldrig vad som kan hända, men jag förväntar mig seger mot Västanfors, säger Peace & Love Citys tränare Thomas Linder.


Västanfors inledde sitt cupspel med förlust med 0–10 mot Ljusdal i Mellangruppen, där också Peace & Love City och Rättvik återfinns. Laget föll med 0–7 i en träningsmatch mot Katrineholm och spelade 1–1 mot GT-76.


Så det ser på papperet ut som om ”Fläkten” inte blir den värsta av nötter att knäcka.


Thomas Linder och laget går ändå ut försiktigt, tar inte ut något i förskott men målsättningen är ändå självklar.


– Det viktigaste är att vi vinner. Kan vi ösa in rejält med mål är ju det roligt.


Peace & Love City tränade i Rättvik på torsdagen, alla ordinarie spelare fanns på plats och Thomas Linder var nöjd över farten, intensiteten och det spel som visades upp.


I Rättvik spelas också nästa cupmatch. Det blir Daladerby, det första för säsongen, mellan nykomlingarna/återkommarna i Rättvik och P & L City.


– Tuff match. Rättvik är ett bra lag.


Tredje och sista gruppspelsmatchen i Supercupen spelas den 20 september mot Ljusdal.


Text: Gugge HäglundBookmark and Share

Webdoc CMS