MENY

Seger i Kalix en härlig julklapp!

Vilken underbart härlig julklapp att få Peace & Love City. Seger med 3–2 (1–1) i lördagens bortamatch mot Kalix värmer extra. Det tredje och avgörande målet slogs in på straff av Christian Frohm, tvåmålsskytt mot sina tidigare lagkamrater.


Matchen var den fjärde i rad för P & L City på bortaplan. Sex poäng är en mycket bra skörd, även om förlusten mot AIK i tisdags sved. Men den här gången tog alla sitt ansvar och mot Kalix var det kamp som gällde.


– Idag ville alla vara med från början, alla ville ha boll och vara aktiva i spelet. Vi spelade bandy som jag vill att vi ska göra jämt, sa en mycket nöjd Thomas Linder, P & L Citys tränare.


Inför matchen höll han ett förmaningstal om just ansvar. En känd amerikansk f.d. politiker har sagt att ” Jag tror att det ibland är svårare att inte ha något ansvar alls. Det skapar en känsla av oduglighet.”


I dag i kyliga Kalix, där P & L city-spelarna brann av energi, var det ingen som på minsta sätt ville undvika ansvarstagande eller känna sig oduglig. Det var ett fungerande kollektiv som uppträdde.


– Vi agerade mycket bra och svarade för ett riktigt bra försvarsspel med extra stort plus för Fredrik Andersson som slet ordentligt och också fick lagets speciella hatt (ges till den spelarna tycker var nyttigast, red, anm.).


På lördagen visade Peace & Love City de kvaliteter man besitter både defensivt och offensivt. Christian Frohm gjorde två mål och Kevin Brown blev målskytt igen.


– Han är ett orosmoment för motståndarna. Snackar och retas, men sätter de lägen han får. Det är viktigt att vi har tre forwards som kan göra mål och som hänger i och stör motståndarna.


Tre mål kunde ha blivit fler (inte ett enda hörnmål på sju försök) eftersom det skapades en hel del bra lägen.


– Utdelningen får gärna komma på annandagen och vi ska se till att bli lika effektiva på hemmaplan som borta, kommenterade Thomas Linder


Stämningen på plan var ganska irriterad mot slutet uppe i Kalix. Hemmaspelarna surnade till över domarna (som gjorde en bra insats) och drabbades av två tiominutersutvisningar i stället för att fokusera på den lilla möjlighet som fanns till kvittering.


– De snackade nästan bort sina chanser, men vi var det bättre laget idag.


Glädjen i Peace & Love City var omisskännlig. Inte ens problemet med bussen som ska ta laget och Borlänges P16-spelare kunde störa känslan över två poäng. Vad är väl en trasig bränslepump mot en triumf mot ett av seriens förmodat bästa lag? (Lösningen lär ha blivit att man lånar in en buss från Kalix och tar den hem).


– Det är inte många lag som åker upp till Kalix och tar full pott, glädjesuckade Thomas Linder, tillfällig tomte tillsammans med spelarna…


Text: Gugge Häglund


Höjdpunkter från matchen >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS