MENY

Seger - men ett sug efter nervlugnande!

Det blev seger – med 4–3 (3–2). Marc Samuelsson, som värvats för att göra mål, svarade för tre fullträffar och Erik Stoor för en i Peace & Love Citys hemmamatch mot klassiska IFK Kungälv på söndagseftermiddagen och två viktiga poäng kunde bärgas. Varje poäng i denna märkliga serie som heter Bandyallsvenskan är viktig, speciellt som allt hittills verkar som ett ödets lotteri där varje lag oavsett styrka riskerar att dra en svidande nitlott.


Den här gången slapp Peace & Love City och alla anhängare detta. Men det är en märklig känsla att ännu en gång lämna Tunets idrottsplats med ett starkt sug efter nervlugnande efter en match som varit oviss in i kaklet som det heter och avgjorts efter åtskilliga minuter med pulsen på högvarv.


– Vi har svårt att göra mål på alla chanser vi skapar och stänga en match. Idag bjöd vi på alltför mycket. Men det blev två poäng och det var det viktigaste – och vi gjorde ju faktiskt en hel del bra grejer med flera fina anfall, tyckte lagkaptenen Patrik Allansson-Roos efteråt.


Tveklöst fanns det en ganska rejäl smula tur med domslut och blundande domare som missade en straff för gästerna och den offside som föregick hemmalagets segermål. Tjostanden (stönanden) och göteborgskt klingande svordomar och eder från ilskna Kungälvsspelare för domarna passerade utan åtgärd. Domartrion fick inte heller högsta betyg av den domarkontrollant som för ovanligheten skull fanns på plats.


– Vi hade en del tur med domsluten denna gång och fick väl tillbaka en del av de domslut som inte gått vår väg tidigare. Dessutom gnälla vi inte bort oss mot Bortas (domarens namn), vitsade Allansson-Roos, som i denna match återfanns i en ny roll – som toppforward.


– Hur kul som helst att jobba tätt mot deras försvar och försöka trycka tillbaka motståndarna så att de inte fick utrymme att bygga upp något.


Trots segern var det mycket i hemmalagets spel som haltade betänkligt. Kungälvsspelarna kunde komma fram ganska lätt i ett ofta vidöppet försvar, hungern framför målet var inte den allra bästa och passningarna hade svårt att hitta rätt adress.


– Det är en bit kvar till den nivå vi vill ligga på och passningskvaliteten måste förbättras. Vi är för osynkade ibland och försätter varandra i konstiga situationer. Men allt är på rätt väg, den dagen kan komma när vi vinner.

Text: Gugge Häglund


marc.jpg
#16 - Marc Samuelsson, dagens 3-målsskytt


Matchbilder >>


DT.se >>


Bookmark and Share

Webdoc CMS