MENY

Alex is back

En rutinerad, stor, kraftfull och stark halv fullbordar Peace & Love Citys fyrtal av hittills klara nyförvärv till kommande säsong. Alexander Sundström, senast i Tillberga, är känd för Borlängepubliken och instämmer i beskrivningen av honom.


– Det är kanske mina bästa sidor. Jag tror att jag är ganska bra på skridskor också. Kul att vara tillbaka i Borlänge. Det finns en bra vision i klubben om vart man vill och jag känner många i laget, säger Alex som han kallas.


Han spelade i Borlänge2012-2015, flera från den tiden finns kvar i den nuvarande truppen och tycker att det är som att komma hem.


– Även om jag är född i Stockholm och hade Helenelund som moderklubb är det i Dalarna mina rötter finns. Hela mitt vuxna liv finns här.


Alex har hunnit med spel i såväl Edsbyn (gick bandygymnasiet där), Falu BS (i elitserien senast laget låg där), Rättvik, Örebro och under den senaste säsongen i Tillberga, som inte hade en nerförsbacke i Elitserien utan ett fullständigt stup resultatmässigt sett.


– Det var tungt och tog på krafterna att förlora gång efter gång hur mycket man gillar att spela bandy.


Alex jobbar på Mockfjärds Fönster i Borlänge och med sina 28 år (ändå ungt i bandysammanhang) blir med sin ålder och rutin en slags ”ålderman” i Peace & Love City som lär få ett mycket ungt lag igen. Axel skrattar till lite innan han kommenterar detta.


– Det ger sig vad jag kommer att kallas. Men jag får väl ta över Allans (Patrik Allansson-Roos) roll som pappa för laget och det är kul att jag har så många kompisar kvar sedan förr i Borlänge. Kevin, Ludde, Kralle, Marcus; och Rasmus Linder har jag också spelat med tidigare.


De säsonger han spelat i Borlänge tidigare har han mestadels återfunnits som halv.


– Jag trivs på den positionen, men skulle gärna vilja spela som mittfältare också. Det är mer offensivt. Men det spelar egentligen ingen roll. Det känns tryggt att vara här och nu kommer jag att se till att få tillbaka spelglädjen till hundra procent, understryker Alex.

/Gugge Häglund


alex_isback.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS