MENY

Rötterna finns i Borlängebandyn - men jobb och utbildning vägde tyngst

Ingen nyhet för oss tyvärr, men väl medvetna om detta att jobb och studier "ställer till det" för oss och andra föreningar under säsongen, men scenariot har varit med i vår planering sedan tidigt i våras - säger sportchefen Daniel Johansson.
Nu blev det en bra lösning mellan oss och Tellus.

Mattias Karlsson och Elias Engholm lämnar Peace & Love City och spelar kommande säsong för elitserielaget Tellus som delar hemmaarena med Hammarby.


Båda är utan tvekan en del av Borlängebandyns rotsystem, hos båda klappar ett stort hjärta för den klubb som varit ett viktigt inslag i hela deras liv. Men när ett passande jobb (Mattias) och möjligheten att gå en utbildning (Elias) man siktat på väger det tillräckligt tungt för att flytten blir ett faktum.


Mattias, svårpasserad backtuffing, har fått jobb som polis i Stockholmsförorten Skärholmen, bostadsfrågan är löst och att pendla de 45-50 mil minst 4-5 gånger i veckan för en fortsättning i Borlänge var och är en omöjlighet


– Jag har försökt få en förflyttning en längre tid från Avesta, där jag jobbat, helst till antingen Borlänge eller Falun där jag bott, men det har aldrig lyckats lösa sig. Bara för att slippa pendla till och från jobbet varje dag. Nu kom chansen till dels ett lockande jobb, dels att få spela i en klubb jag spelat i tidigare i två säsonger. Det var 2014-15 och 2015-16, berättar Mattias.
I Tellus återförenas han med tvillingbrodern Markus, som är målvakt.
– Kul. Men visst känns det svårt att lämna Borlänge och laget. I Borlänge finns också alla mina barndomskompisar.


För Elias Engholm, tillsammans med Pekka Rintala främste målskytt i P & L City senaste säsongen, blev kombinationen utbildning-bandy avgörande för att flytta.


Elias ska läsa Fastighetsutveckling och fastighetsförmedling på KTH. Han har alltid siktat på en utbildning och yrke som handlar om försäljning. Mamma Maria ledde in honom på just fastighetsbranschen.


– Jag bestämde mig när jag fick till en bra lösning på både studierna och bandyn. Om inte frågan om utbildningen löst sig, hade jag säkert stannat kvar i Borlänge. Men det ska bli kul. Steget från näst högsta serien (= Superallsvenskan numera) till Elitserien har varit lockande och någon gång måste man väl ta steget, säger Elias.

Men det finns en bandyfundering som dröjer kvar.


– Jag kan tycka det är synd att missa möjligheten att utvecklas under Pelle Fosshaugs tränarskap. Det finns nog ingen som kan så mycket bandy som han.


Elias har spelat med såväl Marc Samuelsson, Kalle Hammar som kollegan i P19-landslaget Filip Ljus och oroar sig inte över säsongen för Peace & Love City.


– Jättebra spelare och ett starkt lag. Det kommer att gå bra, och med Pelle som tränare kan det bli väldigt intressant.


Vi är glada för att våra spelare från ungdomsår lyckas bra med studier och arbete och är ju en del av vårt arbete så vi önskar Mattias och Elias all lycka framöver vad gäller idrott och arbete och välkomna tillbaka. 


Text // Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS