MENY

Rasmus Linder tillbaka i Peace & Love City

Rasmus Linder, 21 år, är i sina bästa stunder och när han är på bästa tänkbara humör en lysande bandyspelare. Det fick Borlängepubliken uppleva flera gånger under de åtta matcher han gjorde med utvecklingsavtal i Peace & Love City säsongen 2016–2017; det har publiken hemma i Sandviken och motståndare även internationellt sett åtskilliga gånger.


Säsongen 2018–2019 blir hans klubbadress i Peace & Love City. Övergången blev klar i dagarna, P & L City har gjort ett toppförvärv.


Rasmus Linder har en diger meritlista bakom sig med spel i P15, P17, P19 och U21–landslagen som sammanlagt resulterat i 1 VM-guld, 1 VM-silver och 3 EM-guld. Förra säsongen var han knuten till hemmaklubben Sandvikens AIK:s A-lag i Elitserien och spelade som ordinarie fram till november.


Då hände ett flertal saker som rubbade tillvaron. Utlösande faktor var att hans jämnåriga, nära kompis dog i cancer. Det tog honom hårt.


– Jag mådde verkligen dåligt. Drabbades av depressioner och ångestattacker. Då var det omöjligt att orka prestera något på en bandyplan. Jag har hållit mig borta i närmare fem månader, men nu känns det som att jag kan komma igång igen.


Flera klubbar var intresserade, men valet av ny bandyhemvist blev alltså Peace & Love City


– Jag trivdes jättebra i Borlänge senast och det blir en bra nivå att börja på igen. Det känns helt rätt; jag hoppas kunna växa in i allt gradvis igen, säger Rasmus Linder, offensiv mittfältare, som får en tränare han är mer än van vid.


– Jag har haft honom som tränare i hela mitt liv nästan, senast i Sandvikens AIK:s U20-lag. Vi känner varandra väl, det har alltid fungerat bra och jag får en extra coach vid sidan av planen, poängterar Rasmus.


/Gugge Häglund


rasmus.jpg
Foto: SAIK

Bookmark and Share

Webdoc CMS