MENY

Peace & Love City-trio till ”Student-OS”

På tisdagen begav sig Christian Frohm, Niclas Rönnqvist och Rasmus Linder från Peace & Love City iväg till Universiaden, populärt även kallad ”Student-OS”, som avgörs i ryska Krasnojarsk ca 40 mil öster om Moskva och omskriven av Solzjenitsyn och för sin rika aluminiumproduktion. Men det är också en plats där det kan vara ganska kallt i februari. Nu väntas emellertid plusgrader de första dagarna.


– Deltagarna är upp till 25 år gamla och kommer från hela världen. Kul att vi tre kom med och får uppleva detta, säger Niclas Rönnqvist.


Tävlingarna omfattar ett tiotal olika grenar, bandyn är uppdelad i både herrlag och damlag. I herrarnas bandyturnering ställer sex lag upp. Sverige, Norge, Finland, Ryssland, Kazakstan och Kina. Matcherna inleds fredagen den 1 mars och avgörs i en nybyggd hall med en publikkapacitet på 5000 personer och enligt Niclas är biljetterna nästan slutsålda. Finalen spelas den 10 mars.


– Det är klart att vi åker dit för att ta guld och allt blir en upplevelse. Vi bor mitt inne i en OS-by och det här verkar vara ett test för att få med bandyn i de stora olympiska spelen.


Den svenska herrtruppen består av sammanlagt 16 spelare, varav nio från den gångna säsongens Elitserielag Sirius, Motala och Tellus (som flyttas ner till Allsvenskan nästa säsong)


– Vi har en stark trupp, en bra grupp med många olika kvaliteter som jag tror kommer att komplettera varandra på ett utmärkt sätt, har Pierre Roos, som leder det svenska laget, förklarat på svenskbandy.se.


I truppen finns ytterligare en spelare med Borlängeanknytning, en stark sådan. Elias Engholm som har Tellus som klubbadress.


– Det ska bli roligt att lära känna honom, jag har ju hört talas om honom men vi har aldrig träffats, säger Niclas Rönnqvist.


Om Universiaden:
Universiaden, eller Världsstudentspelen, är ett internationellt sportevenemang där deltagarna är universitetsstudenter. Universiaden hade premiär 1959 och organiseras av Fédération Internationale du Sport Universitaire (FISU, svenska: internationella förbundet för sport vid universitet).

Namnet “Universiad” är en kombination av orden “Universitet” och “Olympiad”. Precis som vid olympiska spelen anordnas separata sommar- och vinterspel. Tävlingarna hålls vanligtvis vartannat år.


Universiad trio
Christian Frohm, Rasmus Linder och Niclas Rönnqvist, en P&L City-trio som spelar för Sverige i Universiaden, en tävling för hela världen och där bandyn är en av tiotalet vintergrenar. Foto: Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS