MENY

Patrik K tror på ny, stark säsong - och nu svetsas gänget samman

Semestervilan är över, bandyabstinensen har skakats bort och nu är det full fart som gäller.
Sedan drygt en vecka tillbaka är Peace & Love-seniorerna igång med träningen inför kommande säsong och ett slagkraftigt lag ska svetsas samman.
Hårda, fysiska pass varvas med isträning i Gylle ishall och det ska även bli isträning uppe i Rättvik på fullstor plan.


– Egentligen har vi ju kört för fullt sedan i maj med barmarksträning och på is i Falun. Så det hann bli lite abstinens i juli när vi hade uppehåll. Nu känns det väldigt bra. Kul när vi får både träningsprogram och spelschema i näven, säger Patrik Kinnunen, trotjänare och nybliven styrelseledamot i Borlänge Bandy Patrik Kinnunen.


Träningsmängden är, berättar han, i stort sett lika stor som förra säsongen. Påbyggnaden är Per Fosshaugs taktiska kunnande och expertis.


– Sedan har vi ju hjälp av Jockes och Uffes (Hedlunds) enorma engagemang. Det känns som om vi kan bli starka även kommande säsong. Nu blir vi betydligt fler som bor i Borlänge och kan vara med på träningarna. De nya spelarna börjar komma in i gänget och ser starka ut.


Två starka målskyttar har försvunnit från fjolårets lag – Pekka Rintala och Elias Engholm. En av luckorna efter sessa har fyllts igen med Marc Samuelsson, som senast spelade för Rättvik där hans visade sin målfarlighet mot bl.a. Peace & Love City! Han har acklimatiserat i den nya miljön, bostads- och jobbfrågan har löst sig utmärkt.


– Både för mig och min sambo. Jag trivs jättebra, skönt att komma till en lite större ort och jag har känt mig väldigt välkommen. I sommar har jag kört ganska mycket på egen hand, men nu är det högsta fart igen med bra träningar. Att klubben kunde knyta Pelle Fosshaug till sig är fantastiskt, någon bättre hade jag knappast kunna önska mig, säger Marc, fostrad i Hammarby och med spelarbakgrund även i Tillberga och Ljusdal.

Text: Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS