MENY

P & L Citys nya kvastar sopade bäst i Rättvik

Glädjen upphöjer sinnena sade den norske författaren Henrik Ibsen en gång. Den förtränger olustkänslan, driver orosmoln på flykten och ger näring. Även i den värld som heter bandy (men det sade inte Ibsen…). Tacka Peace & Love City för det dessa septemberdagar.


På onsdagskvällen, den 19 september, kom andra segern i den allsvenska supercupen 2018. Rättvik slogs tillbaka på sin hemmaarena med siffrorna 7–3 (1–0) i Borlängefavör.

– Det känns riktigt bra med en seger. I första halvlek var det mer eller mindre ställningskrig, vi slarvade en del och gick ifrån vårt grundspel. Men efter ett bra snack i pausen gjorde vi en riktigt bra andra halvlek, kommenterar Ludvig Frid, ny i rollen som lagkapten denna säsong.


Nya kvastar sopade bäst denna kväll. Oscar Stadin inledde målskyttet, Christian Frohm gjorde ett mål, junioren Christoffer Nyström ett och Rasmus Linder blev tvåmålsskytt och svarade även för tre assist. Men det fanns en ”gamling” som kunde han också; Kevin Brown gjorde två av de sju målen.


I fjol startade supercupen illa för Peace & Love City med två storförluster. I år har alltså inledningen varit mycket ljusare. Segern mot Rättvik var sannolikt också en bättre värdemätare på lagets kapacitet än 9–1 mot Västanfors.


– Rättvik är ett bättre lag med ett starkt grundspel och några vassa spelare man måste ha koll på, tillägger Ludvig Frid.


Han själv hade två tiominutersutvisningar; en för olämpligt uppträdande sedan han hamnat i en ordväxling med en motståndare. Onödigt? Tja…


– Det var ingen större sak egentligen.


Men man kan ju tänka som Nalle Puh:


”Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd(e) i ena örat.”


Segerns sötma överskuggade det mesta i går. Laget visade styrka efter omställningen efter paus, då spelet kom igång ordentligt.


– Skönt att vi lyckats så bra i cupen hittills, men nästa match blir betydligt svårare. Vi möter Ljusdal i Rättvik, förklarar Ludde.
Text: Gugge Häglund


Matchbilder >>


Elitrapport >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS