MENY

P & L City – underdogen som bet ifrån

Med en spelare skadad (Jonathan Voxlin), en på VM (Kevin Brown) och fem som ställde upp med sjukdom i kroppen var chanserna till ett framgångsrikt resultat knappast det allra största i hemmamatchen mot AIK på lördagseftermiddagen. Det ihopköpta stjärngänget alias ”Gnaget” vann med 7–3 (3–1), men fick hårdare motstånd än de kanske förväntat sig. Peace & Love City var en underdog som bet ifrån ordentligt.


– En match som vi borde fått med oss minst en poäng ifrån. Vi gjorde en stark prestation, men marginalerna var inte på vår sida, kommenterade Peace & Love Citys tränare Thomas Linder.


AIK hade en tiohövdad supporterskara på plats, förvissad om en säker seger. Oron hos en del i hemmapubliken lyste tydligt i början. Minnena från 0-7 på dryga 20 minuter i matchen nere i Bergshamra före jul satt och sitter kvar.


Men det fanns ingen anledning till oro. Peace & Love City stod upp rejält, spelade bandy som man inte gjort tidigare på Tunet och låg tätt, tätt inpå sina namnkunniga motståndare och störde effektivt AIK:s uppspel. Det fanns många anledningar att glädjas åt både farten under skridskorna, snygga individuella prestationer och ett bra passningsspel.


Men i avgörandets stund ville det sig inte för hemmalaget. AIK var effektivare och såg till att förvalta sina chanser.


– Det är skillnaden mellan oss och många andra; att vi inte sätter chanserna, tyckte de både tränaren Thomas Linder och Alex Sundström.


Gästerna ledde i paus med 3–1 men när Peace & Love City först reducerade på ett snyggt mål av just Alex Sundström och sedan kvitterade efter ett härligt genombrott och långskott av Rasmus Linder började AIK likna ”Luftslottet som sprängdes” och hemmalaget agerade mycket offensivt och med stort självförtroende. Det kunde gott och väl ha blivit ett fjärde mål för P & L City.


Men rutinen och förmågan att ta vara på chanser och utnyttja hastiga misstag i motståndarlaget tog ut sin rätt. AIK gjorde 4—3, 5 och 6–3 inom tio minuter, avgjorde matchen definitivt och kunde sätta 7–3 på övertid.


Bittert för Peace & Love City som nu bildligt och bokstavligen får hoppas på att ”sjukstugan” töms på patienter och laget får lugn och ro att spela ihop sig ordentlig inför de tre resterande matcherna i serien och göra allt för att undvika kval. Nu är det balansgång på slak lina; för ett lag som på lördagen visade enorm styrka och kvalitet.


– Vi spelade mycket bra och svarade trots förlusten för säsongens bästa insats här på Tunet, hemmainsats, konstaterade Thomas Linder.


Återstående matcher för Peace & Love City: 9 /2 Västanfors (borta), 16/2 Tillberga (hemma), 23/2 Katrineholm (hemma)


Matchbilder >>


Elitrapport >>


Alexander Sundström


Bookmark and Share

Webdoc CMS