MENY

P & L City hittade segerrytmen

”Se farfar dansar gammalvals, se sån stil han har…” (från en visa med Falufödde Ernst Rolf).

Annandagsderbyt i Falun mellan Falu BS och Peace & Love City fick se Borlängelagets ”ålderman”, lagkaptenen Patrik Allansson-Roos, föra taktpinnen och med sina två mål avgöra ”Daladansen” i bandyallsvenskan och se till att Peace & Love City både hittade segerrytmen och vann med 4–3 efter underläge i paus med ett mål (1–2).


Derbyt visade också upp ett strålande målvaktsspel av Hampus Lindén i Peace & Love City och en sällsynt dålig tippare i Per Fosshaug som före matchen sagt till Falu BS-sponsorer att matchen skulle sluta 7–2. Till Falun!


- Jag har tippat dom siffrorna tidigare till motståndarnas favör och varje gång har mitt lag vunnit, berättade P & L-tränaren i euforin, glädjefnatten, i omklädningsrummet efter derbysegern.


Någon speciellt underhållande och välspelad bandy blev det inte. Vädret med ett lätt duggregn över Lugnet satte stopp för det. Det blev mer eller mindre ställningskrig och kampvilja som avgjorde.


En passningsmiss i P & L-försvaret gav Falu BS ledningen med 1–0 efter en halvtimmes spel. Så långt hade inget av lagen skapat något särskilt farligt framåt förutom ett par hem även om Falu BS haft ett par chanser – som dock Hampus Lindén i P & L-målet avvärjde skickligt.


Hemmalagets ledning utökades till 2–0 på ett hörnmål och det såg skakigt ut i P & L ett tag och försvarsspelet var inte tillräckligt aggressivt. Ett reduceringsmål av Erik Stoor skapade lite lugn före pausvilan.


Spelskickliga Falu BS hade ett klart övertag i inledningen av andra halvlek och kunde med lite tur ha ökat på sin ledning. Men P & L gav inte vika. Det var kamp som gällde och det gav resultat. 2–2 på hörna i 57:e minuten och ledning med 3–2 i 60:e minuten. Vilken vändning! Hemmalagets kvittering kom i 83:e minuten efter en salig röra framför P & L-målet där Axel Jansson i Falu BS fick syn på en boll som ingen annan såg och som bara väntade på att petas in i målet.


Segermålet för P & L City föregicks av en nästan lika salig röra. Marc Samuelsson var bestämd, bollen skulle i mål och 4–3-segern var ett faktum


Enighet är en styrka. När det finns lagarbete och samarbete, kan underbara saker uppnås. Och Per Fosshaug betonade också laget och krigarinsatsen.


– Vi är fantastiska krigare, sa han och visade upp en liten handduk och kommenterade den symboliskt.

– Den kom singlande in i vårt spelarbås efter Faluns 2–0. Men ingen jäkel kastar in handduken vid bara ett par baklängesmål. Man ger inte upp.


Det får gärna fortsätta så. Bra mönster skapar sig själv.


derby2017.jpg

Matchbilder >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS