MENY

P-18 i Örebro

Borlänge Bandys P18 Elit har i helgen spelat första omgången av Svenska spel cup i Örebro.


5 grupper med 5-lag i varje grupp har spelat på olika platser i Sverige, där vinnarna i varje grupp gick vidare till finalspel och övriga lag spelar vidare i regionala grupper.

Vi började med seger mot Gustavsberg 3-2 på lördag förmiddag, ingen match som behöver något längre referat mer än att vi nu är igång och vann rättvist.


Med 2 tim till nästa match var det en snabb lunch som gällde och Hammarby som stod för motståndet, ett lag vi vunnit mot de senaste 2 gånger vi möts.


Efter första halvlek var det 0-0, matchen var jämn och spännande där Hammarby tog ledningen en bit in i andra halvlek, vi kvitterar på ett fint anfall men Hammarby är vassare idag och stänker dit en hörna med 10min kvar, vi jagar en kvittering men lyckas inte och det ramlar in ett par mål till i baken när vi jagar.
Hammarby vinner rättvist matchen med 4-1.

Efter lite vila och dunka dunka i omklädningsrummet är det efter laddning dags för dagens sista match mot Karlstad bandy
Vi möter ett fysiskt lag där flera spelare är både 2-3år äldre och betydligt större, vi viker oss inte och efter en bra match från vår sida så står det 2-2 när domaren blåser efter full tid, ett resultat vi inte är helt nöjda med då vi borde vunnit (tycker vi iallafall).
Denna match borde vi vunnit, men Karlstad pöjkarna jobbade hårt och vi satt inte våra chanser.


Många hungriga och trötta lirare som såg fram emot pizzafest och stugboende med allt vad det innebär..alla somnade ovaggade och snarkade sen ikapp..


Söndagens match mot Bollnäs blev en riktig väckarklocka där Rasmus får hämta bollen i nätet tidigt i matchen, Bollnäs är farliga och vi är inte riktigt på hugget (än) Bollnäs leder med 2-1 när vi vaknar och vänder på steken.
Vi vinner mot Bollnäs med 4-2 efter vår bästa halvlek under denna cup där vi försvarar oss bra och har fin fart under rören.
Jubel och dans i omklädningsrummet avslutar helgen i Örebro.


Vi slutar på andra plats i vår grupp efter Hammarby som vinner och går till finalspel.


Vi tackar alla lag och domare för en trevlig helg i Örebro och önskar er lycka till i vinter.
Borlänge kommer att spela den avslutande omgången i Sandviken 27-28/10, där vi möter Västerås SK, Falu BS, Bollnäs och Sandviken.
Många bra lag där vi får chansen att vara på stor is och känna på motstånd som väntar i serien.


Förhoppningsvis har vi is på Tunet veckan efter vilket alltid är ett samtalsämne i sig.
När släpper "spolUffe" ut oss på grönbete?


Text: Jocke


p18-1.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS