MENY

Oscar – en spelare som vill ge sitt yttersta

Snacka om lönande samarbete och en lysande lösning.


För ett par dagar sedan presenterade vi stortalangen Rasmus Linder som ett välkommet nyförvärv i Peace & Love City samt hans pappa Thomas som ny tränare. Men från Sandvikens AIK kommer också ”en levande och outtröttlig Duracell-kanin”, som klubbchefen i P & L City Daniel Johansson betecknar honom i korthet. Namnet: Oscar Stadin, 21 år och jämnårig med Rasmus. Han skrattar åt liknelsen med den kända reklamkaninen.


– Det kanske ligger något i det. Jag gilla ratt virvla runt, ha fart under skridskorna och ta ut mig och bli ordentligt trött för att känna att jag gjort mitt bästa efter en match, säger Oscar, elektriker till yrket och SAIK-are sedan barnsben.


Han har spelat ihop med Rasmus, eller ”Rasse” som han kallar sin lagkamrat, sedan de allra första bandyåren, vilket innebär 17–18 år. Alla de som sett den fantastiska filmatiseringen av Astrid Lindgrens ”Rasmus Luffen” oavsett svartvit eller färgad version, vet att Rasmus och Oscar (egentligen Oskar i filmen) är ett par som fungerar ihop och känner trygghet i.


– Det känns bra att ”Rasse” och jag ska få spela ihop och får mycket speltid. Peace & Love City känns som en bra och rolig klubb att komma till, jag blir delaktig i det laget gör. För mig blir det en chans att utvecklas och kanske få vara med om att föra spelet. Jag hoppas det blir så.


Helt ny i Borlänge är Oscar inte om man ska hårdra det. Han var här på utvecklingsavtal för ett par säsonger sedan.


– Men om jag kommer ihåg blev det bara en träning i ishallen, mer än så var det nog inte.


Oscar har liksom Rasmus Linder en hel del meriter i bagaget. VM-silver med P15-landslaget 2012 i Archangelsk, VM-guld med P17-landslaget 2014 i Drammen och 2017 senast VM-guld med P21-landslaget i Trollhättan. Till det kommer SM-guld med både SAIK:s P18- och P20-lag.


Han har spelat på flertalet positioner, började tidigt som forward, omskolades till back för att senare lära om till forward igen. I SAIK:s P20-lag var han en pålitlig målskytt, i SAIK:s A-lag blev det fem fullträffar den senaste säsongen.


Nu ska han ”virvla runt” med motståndare i Superallsvenskan.


– Jag gillar att åka mycket skridskor, men förhoppningsvis ska hjärnan vara med i matchen hela tiden. Annars är det tokigt!


/Gugge Häglund


oskar.jpg
Foto: SAIK Bandy

Bookmark and Share

Webdoc CMS