MENY

Örebro en dubbel utmaning för ”Sebbe”

Lagbygget i Peace & Love City inför nästa säsong i bandyallsvenskan pågår för fullt. Men på torsdagen förlorades en av de viktigaste stöttepelarna på senare år – liberon Sebastian Eriksson. Örebro blir hans nästa hemvist både på planen och i vardagen. Nya utvecklingsmöjligheter inom bankyrket, lusten att pröva på en ny bandymiljö och studiemöjligheter för sambon Lisa var starkt bidragande orsaker till att ”Sebbe” beslutade sig för att säga adjö till bandykarriären i Borlänge.


– Det känns faktiskt bra. Jag får en nytändning både i jobbet och inom bandyn. Men självklart kommer jag ändå att sakna alla kompisar i Borlänge, klubben och alla kollegor på banken här, säger ”Sebbe” själv.


För en del kommer hans besked inte så oväntat. Sebbe och hans sambo Lisa har pratat om att flyttat en tid och det har ryktats om både Sirius och Falun som ny klubbadress. Efter 8–9 säsonger som seniorspelare i Borlänge föll valet alltså i stället på anrika Örebro.


– De var ute efter en libero och vi var ner och pratade med klubben för ett tag sedan innan vi bestämde oss. Klubben har en lång bandytradition, Örebro som stad är trevlig, och jag är i ett läge i livet när jag känner att jag inte vill rota mig helt i Borlänge.


Det blir en tuff uppgift att ersätta ”Sebbe”.


– Jag får sätta mig ner vid bordet och rita lite extra på det tänkta lagbygget. Klart att det är tråkigt att han väljer att lämna oss, men han måste ju få chansen att upptäcka andra delar av världen också. Han kanske kommer tillbaka en dag och upptäcker att gräset inte är grönare på andra ställen, kommenterar Daniel Johansson, klubbchef i Peace & Love City.


Jocke Nyström, assisterande tränare senaste säsongen och huvudtränare säsongen dessförinnan, är inte förvånad över att Sebbe lämnar Peace & Love City.


– Många har ju vetat om att han varit på väg till en annan klubb och han blir svår att ersätta. Men kan vi hitta någon som är lika bra eller bättre behöver ju inte lagets styrka påverkas, poängterar Jocke.


Flyttlasset för Sebbe och hans sambo går i slutet av sommaren.


– Bandyn i Borlänge tänker jag självklart följa. Jag tog mina första skridskoskär här, har tillhört klubben i hela mitt liv och det kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta, förklarar ”Sebbe”.
/Gugge Häglund


s_eriksson.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS