MENY

Oavgjort efter 5–0 i andra mot stjärngänget

”Idrotten är den främsta motorn för integration och folkhälsa” står det som rubrik över en artikel i fredagens Dagens Nyheter. Bandyn går i bräschen och en av de främsta ambassadörerna för att välta synliga och hörbara hinder är Pelle Fosshaug. Fortfarande general manager för Somalia Bandy, men i klubbsammanhang är hans hemadress numera AIK – ett stjärngäng som många tror ska vandra ostört längs bandyallsvenskans vintergata 2018–2019.


På fredagskvällen i spelade Peace & Love City sin andra träningsmatch för säsongen – i Rättvik och mot just detta AIK. Ett lag fullt av f.d. elitseriespelare och toppvärvningar.


Slutresultatet? 7–7! Och Peace & Love City vann andra halvlek med 5–0!!!


– Fantastiskt bra andra halvlek, men mycket dålig första. Efter paus var vi helt annat lag och då spelade vi så bra bandy som vi vill och kan, när vi är som bäst, kommenterade Thomas Linder, en mycket nöjd tränare.


AIK kom till matchen med f.d. elitseriespelare och toppspelare på alla positioner. I P & L City fanns för kvällen elva seniorer, några i helt nya roller, kompletterade med tre juniorer på avbytarbänken. I första halvlek var det också klasskillnad och P & L City hade svårt att hitta motdrag mot AIK:s framfart.


– De var mycket bättre än vi i första halvlek. AIK är ett starkare lag på papperet, flera mil före oss. Men det är ju på planen det ska avgöras. Vi ändrade en del i andra halvlek, såg till att defensiven blev tätare och att libero och backar fanns högre upp. Det gav effekt.


Peace & Love Citys reduceringar till 3–7 och 4–7 tillsammans med flera viktiga räddningar av P & L-målvakterna var nycklar till uppryckningen. Wictor Alm och Adam Reyier stod varsin halvlek och båda hade rejält med att göra denna kväll. 


– Det tog udden ur AIK och vi kunde komma igång ordentligt, få energi och kraft att göra det vi inte lyckades med i första halvlek.


Peace & Loves tre juniorer Viktor Nyström, Christoffer Nyström och Fredrik Lindqvist fick göra en hel del inhopp och gjorde det mycket bra.


– De levererar, känner att de är viktiga och en del av laget, berömmer Thomas Linder.


Målskyttet fördelade sig jämnt i Peace & Love City med Kevin Brown som ensam tvåmålsskytt.


Text: Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS