MENY

Oavgjort! Bara i bandy är bollen rund...

3–3 (1–1) och en viss återvunnen och vederkvickande värdighet efter söndagens match mot Frillesås på bortaplan. Men det kunde ha blivit ännu bättre. Peace & Love City ledde fram till 93:e minuten efter två mål av Marc Samuelsson och ett av Erik Stoor då hemmalaget lyckas kvittera och fastställa slutresultatet.


Bollen är rund, sägs det. En klyscha så sliten och använd genom åren så att den bäste konservator omöjligen kunde ha restaurerat den och ge den någon form av patina. Men bara i bandy är bollen verkligen rund, både bildligt och bokstavligt – och då kan verkligen allt hända.


– Tittar man på siffrorna så kunde vi ha tagit två poäng, men ser man till spelet och händelserna så kan vi faktiskt vara väldigt nöjda, säger P & L Citys tränare Per Fosshaug; som blev utvisade för olämpligt uppträdande i 87:e matchminuten.


– En av deras spelare åkte och skrek på mig, jag bad honom hålla truten. Det hörde linjedomaren. Klantigt av mig eftersom vi redan hade en utvisad och ledare ska kunna uppträda snyggt.  (Marc Samuelsson satt av Fosshaugs straff).


Söndagens motståndare visade sig, trots de förskräckliga siffrorna i lördagsmatchen, en mycket vassare motståndare. Peace & Love City gjorde som det står på Frillesås hemsida – man ”parkerade bussen” och lät Frillesås ta hand om bollen och ha ett konstant bollövertag matchen igenom. Hörnstatistiken 16–5 till hallänningarna talar ett tydligt språk.


– Vi slog i stort sett långa bollar hela tiden, spelade extremt mycket på att bara försvara oss. Vi visste vad som väntade och hade verkligen fokus på ett tätt försvarsspel. Alla var överens om det och att vi lyckades kan ju tillföra en viss energi, kommenterar Fosshaug.


Victor Alm gjorde en stark match i målet och att Marc Samuelsson levererade igen var ett extra glädjeämne.


– Skönt att det lossnade lite och nu hoppas jag att jag ska kunna göra mål lite oftare. Det har aldrig hänt förr att jag som den här säsongen spelat fyra matcher i rad och varit mållös, säger Marc, som förstås var nöjd med att det blev i varje fall en poäng.


– Vi följde matchplanen till 200 procent och behövde göra något annorlunda mot i lördagsmatchen för att få tillbaka lite självförtroende.


Borta i Småland utanför Växjö på söndagseftermiddagen såg även Falu BS till att ge Dalabandyn lite upprättelse genom att besegra Åby/Tjureda med 5–4. Starkt. Så det blev ännu en hemresa utan tunga moln.

 

Gugge Häglund


 

Bookmark and Share

Webdoc CMS