MENY

Nya idéer testas på träningsläger

Peace & Love City fortsätter att bygga upp slagstyrkan inför kommande säsong.
På ett två dagars träningsläger i ABB-Hallen/Rocklunda i Västerås denna helg (9-10 september) varvas teori både lördag och söndag och med matchliknanden träning på lördagen Hela truppen är med, med ett undantag: Filip Ljus som är sjuk.– Vi pratar ihop oss om säsongen, förväntningar på det som väntar, om Pelles (Fosshaugs) tankar om spelsystem och annat, säger assisterande tränaren Jocke Nyström.
Träningen, som blir så nära matchform som möjligt, sker tillsammans med Tillberga och det handlar mycket om att träna och nöta in fasta positioner, olika spelmoment och detaljer i skridskoåkning och passningsspel.


– I vilket ögonblick som helst kan spelet blåsas av för at vi ska analysera och gå igenom vad som precis gjorts. Pelle bubblar av idéer, alla har varit och är förväntansfulla på det som händer här.


Självklart bir det också tillfälle till social samvaro förutom den engelska ligamatchen på TV mellan manchester City och Liverpool. Stämningen i truppen är som vanligt god, Jocke gläds en gnutta extra över truppens tre unga målvakter som ska fylla luckan efter Björn Hellman. Alla finns förstås på plats i Västerås.


– De sporrar varandra och det som saknas i rutin tar de igen med entusiasm och vilja.


Närmaste isträning efter lägret i Västerås är på tisdag, då laget tränar i Gylle ishall 19.45-21.00
Nästa lördag är det dags för säsongens 1:a träningsmatch mot IFK Rättvik, 13:00 i Rättvik Arena.


Bookmark and Share

Webdoc CMS