MENY

"Nu måste alla spela på topp!"

Sex omgångar återstår av Bandyallsvenskan och precis som i fjol ligger en kvalplats inom räckhåll för Peace & Love City. Efter debaclet i Karlstad förklarade huvudtränaren Pelle Fosshaug att det fanns en del att gå igenom och nöta in. Men uppladdningen inför de kommande två matcherna nu på lördag och söndag har störts av dåligt väder; träningen ställdes in både på måndagen och tisdagen.


– Det sliter att åka iväg långt och spela två matcher på en helg, så vila kan vara lika bra som ett par träningspass; speciellt på dålig is, säger tränarkollegan Jocke Nyström.

Förlusten mot Boltic sved i P & L City-skinnet och en hel del tvivel smög sig in i supporterleden. Underskattning? Boltic låg ganska långt nere i tabellen och hade dagen innan förlorat mot Falun.


– Nej, tok heller. Det var långt ifrån fråga om underskattning. Boltic spelade väldigt bra och är det bästa lag vi mött förutom Gripen. Dessutom är ju alla lag bra i denna serie, inget är givet i förväg, understryker Jocke.


P & L City hade en lång rad av förlustfria matcher till den allra senaste omgången. Detta utan att ha spelat på maximal nivå under en enda hel match. Förutsättningarna för lyckade resultat både nu till helgen och de fyra omgångar som sedan återstår är att alla verkligen når upp till sin maxnivå och visar energi och kampvilja. Det är tufft att besegra någon som aldrig ger upp. (”It’s hard to beat a person who never gives up”).


– Det är bara att gnida på, att inte tröttna. Hittills har vi bara varit bra i sekvenser och ibland i en hel halvlek. Men nu gäller det att hålla i en hel match, att alla är på topp och att vi håller ihop försvaret lika bra som i många tidigare matcher.


”I don't stop when I´m tired, I stop when I´m done.”


Frillesås, tror Jocke Nyström, är redan klart för Elitserien. Hallänningarna har fått några poängs försprång och har hela säsongen varit stabilare än övriga lag. Men bakom Frillesås finns flera lag konkurrerar om de båda kvalplatserna.


– Skulle vi nå kval vore det fantastiskt. Tänk att få möta lag från Elitserien, säger Jocke Nyström.


Den boll som av materialtekniska skäl inte kunde vara rund just i bandyn har helt plötsligt blivit just rund. Så allt kan hända...


”Andra kan stoppa dig temporärt – du är den enda som kan göra det permanent.”

 

Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS