MENY

Nu gäller taggtråd, blåställ, tagelskjorta och energi!

Ikväll den 13 februari spelar Peace & Love City bortamatch mot UNIK nere i Relitahallen i Uppsala. Ännu en ödesmatch. Den ska inte föregås av ett fingerat samtal med göteborgska undertoner mellan Kal och Osborn där den lite svårfunna poängen är det för många genanta avslöjandet att manlig dumhet avslöjas och kanske riskerar att missförstås. Den kan så att säga hamna på fel sida om målet. Nej, den här gången ska det handla om taggtråd, blåslampa, blåställ, tagelskjorta, bränsle och energi. 


Det låter som en beställning hos en järnaffär eller förr i tiden i den gamla affärskedjan Arbetarboden, där mycket av dessa produkter kunde inhandlas. Men det gäller bildligt talat vad som krävs för att Peace & Love City, detta i grunden så starka lag, ska visa attityd igen, ta fram sina kvaliteter och kriga igen. Att arbeta. Tillsammans.


Från mörkret stiga vi mot ljuset, från intet allt vi vilja bli…. Dithän var P & L City på väg tills för några veckor sedan. Chansen finns kvar och man åker ner till Uppsala med en förstärkt ledarstab, förre tränaren Anders Hedlund, tidigare stark landslagslibero och en gång lagkamrat med Pelle Fosshaug, hoppar in i de tre sista matcherna för att tillföra extra energi och jobba med försvarsspelet.


Måndagskvällens träning på Tunet inleddes med en genomgång där klubbchefen/sportchefen Daniel Johansson berättade om vad klubben vill och vad målet är.


– Det var en bra genomgång. Han var tydligt med att det första som gäller är att ta de här tre matcherna som är kvar; sedan vi får vi se vart det leder, säger Sebastian ”Sebbe” Eriksson, biträdande lagkapten.


Stämningen i truppen är fortfarande mycket god, i torsdags genomfördes det ”Sebbe” tycker var säsongens roligaste och mest givande träning.


– Det var fart, glädje och där fanns den desperation som krävs för att ta sig framåt och vara först på varje boll. Allt det saknas sedan i lördagsmatchen mot Västanfors.


Eftertankens kranka blekhet kröp fram – igen. Den lagmaskin som var igång tidigare på säsongen och som nästan kunde flytta på stridsvagnar kunde – förlåt kritiken – senast knappt få en barnvagn ur vägen.


– Ibland har det känts som om våra huvuden inte är med, vi är inte där mentalt. Men någon där uppe verkar vilja oss väl trots allt, så vi måste ta vara på den chans vi har och ladda ordentligt.


Anders Hedlund var med på Tunet på måndagskvällen.


– En injektion. Han hjälpte oss på att slipa på en del detaljer i försvarsspelet så att vi hittar tillbaka till ett säkert grundspel där alla kan lita på varandra. Det kändes tryggt, jag tror att vi åker ner till Relitahallen med en bra känsla.


Någon göteborgsvits blir det som sagt inte, men däremot ett råd att hämta kraft, fart och bra tryck från Great balls of fire (kan spelas i sänkt A, en bra rockharmoni) mest känd genom Jerry Lee Lewis men ofta spelad av Elton John, gift med David Furnish. Texten handlar som otalet gamla rocklåtar förstås om kärlek, men ”great balls of fire” kan också vara ett uttryck för skarp eldgivning, en kanonad mot ett visst mål.


// Gugge


sebbe.jpg
Sebastian ”Sebbe” Eriksson - biträdande lagkapten

Bookmark and Share

Webdoc CMS