MENY

Nitro/Nora litar på sina ”gubbar”

Peace & Love City och Nitro/Nora har mötts tre gånger i år i serie- och cupspel. Dagens gäster på Tunet har vunnit två av de tre matcherna men det har varit oerhört jämnt siffermässigt sett i varje möte. 


Nitro/Nora kommer till spel med en lyckad försäsong bakom sig och med många rutinerade och skickliga spelare i laget. Tomas Knutsson och Jesper Bryngelsson, även assisterande tränare, brukar ha en förmåga att skapa oro hos motståndarna.


– Vi förlitar oss på rutinen och har många spelare med elitserievana. Det har varit en bra försäsong, vi har kunnat träna på stor is i Örebro en hel del och jag känner mig stärkt av hur vi har agerat och spelat hittills i höst, kommenterar Nitro/Noras tränare Niclas Holmgren.


Till den här säsongen har laget förstärkt med tre nyförvärv från Örebro, alla med många års bandyerfarenhet - Rickard Andersson, Andreas Ingmarsson och Jacob Edström.


– Jättebra killar och ett tillskott för laget. Vi har tagit ett kliv framåt jämfört med fjolårssäsongen, tillägger Niclas Holmgren.


Hemmalaget kommer till spel efter en förlust i premiären mot Örebro, men också med insikten att siffrorna (2–8) inte helt återspeglar vad som hände på isen och att man genomförde en bra träning på torsdagskvällen.


Hampus Åkerman, Bollnäsfödd trotjänare i Peace & Love City och med ett par års spel i Rättvik och ett år i Örebro, var en av de två målskyttarna senast. Han är inte särskilt högväxt, men en tuffing på plan och främst känd som defensiv mittfältare även om han också spelar offensiv mittfältare ibland.


– Jag är ganska orädd och har inget emot att gå in i tuffa närkamper. Det får gärna smälla lite, säger han.


På torsdagskvällen gick tränare och spelare igenom matchen i Örebro, det fanns en del att rätta till.


– Vi släppte igenom dem för lätt och slarvade hemåt. Det mönstret ska förhoppningsvis inte visas upp i mot Nitro/Nora eller i andra matcher. Men det blir en svår uppgift. Tomas Knutsson och Jesper Bryngelsson är svåra att hålla reda på, tycker Hampus Åkerman.


Matchen börjar kl. 15.00


Affisch_NitroNora2048.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS