MENY

Motvinden fick draken att lyfta

Rapporten från sjukbädden och en ilsken hosta blev inte ens en papperstiger. Men, och hoppas alla ursäktar, här kommer en liten fundering över segermatchen mot Örebro SK på söndagen och i skuggan av Somalia Bandys första VM-match där det blev förlust mot Slovakien med 1–8.


Jocke Nyström, A-lagets tränare säsongen 2016–2017 sa en klok sak, av många, vid ett tillfälle. ”Det är i motvinden draken lyfter” – och det gjorde den verkligen på söndagen. Segern mot med 6–4 (3–2) gav både den imaginära draken och Peace & Love City luft under vingarna.


– Viktigt för laget att vi vann idag. Härligt att få beträda Tunets is igen, konstaterade den förre lagkaptenen Patrik Allanson-Roos som hoppade in i laget när nöden var som störst.


Allan svarade också för ett av de sex målen. På hörna! Effektiviteten på hörnorna var häpnadsväckande stor denna söndag. Tre av totalt sju hörnor resulterade i mål. Strålande facit. Tränare Thomas Linder pratade före matchen om att vara fokuserad och att våga ta initiativ. Några verkade, som Thomas uttryckte det, ha fått feeling. Allans hörnmål kom efter assist från Marcus Enberg, knappast den vanlige hörnläggaren.


Och även liraren Ludde gjorde mål på hörna. Assist även här stod Marcus Enberg för.


– En sådan skön seger. Det gick riktigt bra idag, kommenterade Allans tronföljare, lagkapten Ludvig Frid.


Nu får laget ett par veckor för träning men också återhämtning och tillfriskning från en ganska hård och krävande serie av matcher på sistone. Ungdomscupen fyller kommande helg på Tunet, nästa uppgift för Peace & Love City är AIK hemma på Tunet lördag den 2 februari kl. 15.00.


Läs mer (trevlig läsning) på Elitrapport >> 


Matchbilder >>stadin.png
#2 Oscar Stadin visar glädjen efter sitt 2:a mål i matchen

Bookmark and Share

Webdoc CMS