MENY

Motivationen slog klass i säsongsfinalen

”Osynkat”, tyckte Kevin Brown, utsedd till bäste hemmaspelare. ”Motivationen slog klass”, konstaterade tränaren Thomas Linder kortfattat. ”Signalfel” skulle en järnvägsanställd kalla det. ”Ingen idé att gräma sig för mycket”, menade Niclas Rönnqvist några minuter efter matchslutet


Peace & Love Citys säsongsfinal mot Katrineholm på Tunet blev en tillställning där hemmaspelarna hade skridskor och klubbor på isen, huvudena någon annanstans. Gästerna vann med 8–4 efter pausledning med 4–2. Men Borlänge har ändå ett allsvenskt lag nästa säsong; en viss tröst och en gó känsla att bära med sig.


Det var ganska intressant att följa ismaskinen både före matchen och i pausen. Likaså att prata trummor och antal trumset med flerfaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell, rockmusik och glädjen och kicken över att få hålla på med musik. Minnet av en vidunderligt bra rockkonsert med systertrion Baskery och deras banjopunk på Wasabryggeriet för några dagar sedan lyser upp tillvaron och allt småprat med de fantastiskt trevliga supporterar som finns på plats vid i stort sett varje hemmamatch är ett socialt glimmer.


På plats denna gång fanns både skrivande och fotograferande journalist från Katrineholms-Kuriren som numera ingår i Norrköpings Tidningar-koncernen. Det kändes nästan overkligt! Duon fick roligare rapporter att skicka hem än de obefintliga hemmamedia hade haft om de varit närvarande.


Och på planen spelades det bandy där kontakten mellan lagdelarna i ett normalt mycket skickligt hemmalag tyvärr verkade obefintlig. De få gånger bollen släpptes i tid och passningarna hittade rätt till spelare som hade fart skapades det farligheter framför Katrineholmsmålet, men den rätta gnistan saknades. Den hade inte förmått få eld på den torraste lilla bit fnöske.


Ska man vara sur och tvär och såga allt och alla fullständigt? Nää... Det allsvenska kontraktet var säkrat sedan tidigare, Peace & Love City är ett himla gott gäng och för dagen var Katrineholm mest motiverad och tilläts bitvis visa upp ett bra spel. Lagfesten Peace & Love City hade senare på lördagen hade man tjänat ihop till före sista omgången, och som sagt – det blir med största sannolikhet allsvensk bandy även 2019–2020 i Borlänge.


För eventuella gnällspikar kommer här en omformulering av ett berömt citat från Ingemar Stenmark:


”Du kan ju spel`själv!”


Målskyttar för Peace & Love City: 1–1 Kevin Brown (6:e minuten), 2–3 Christian Frohm (27:e), 3–8 Niclas Rönnqvist (87:e), 4–8 Mattias Krantz (91:a) 


plc-kb-233.JPG
Matchens lirare #59 Kevin Brown och #52 Philip Zander utsågs av matchens företag AB Stora Tunabyggen


Matchbilder >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS