MENY

Målvakten räddar. Målvakten räddar. Målvakten räddar….

För en UNIK-supporter kändes kanske rapporteringen från lördagens match på Tunet som en smärre kinesisk vattentortyr med en ständig upprepning av orden målvakten räddar. Borlänges Bandys målvakt Adam Reyier klarade av de mesta av Uppsalalagets anfall i 4–4—matchen. Men han själv var lite kritisk över sin egen insats.


– Hade jag varit hundraprocentig, så hade vi vunnit. Det finns en del att rätta till i mitt spel, säger han dagen efter den allsvenska premiären.


Av Patrik Kinnunen alias PK, som gjorde sin första allsvenska seriematch som lagledare, fick han dock beröm.


– Nog gjorde han en hel del riktigt bra räddningar, konstaterar PK.


Både Adam Reyier och PK är nöjda med lagets insats och hur man genomförde matchen. Defensiven börjar fungera, det offensiva spelet visade många ljusglimtar och med lite tur kunde Borlänge ha vunnit.


– Vi borde ha tagit hem det, spelade bättre och slet och kämpade verkligt bra, tycker Adam.


– Vi var närmast segern med tanke på spelet, främst i andra halvlek men vi agerade bra i hela matchen, säger PK.


Attityd är en liten sak som gör en stor skillnad, menade Winston Churchill en gång i tiden. Borlänge visade nu att man vill framåt och verkligen utveckla spelet och se till att orka en hel match. I våras tvekade en del rutinerade spelare om en aktiv fortsättning eller inte. Men en hel del viktiga kuggar blev kvar. Som Mattis Krantz, målskytt i seriepremiären.


– Det kändes riktigt bra och att det fortfarande är roligt att spela bandy går inte att komma ifrån. I lördags var alla delaktiga i spelet och vi blir bättre och bättre för varje match, kommenterar ”Kralle”.


Den här veckan tränar laget på Tunet måndag, tisdag och torsdag. Skönt att det äntligen blir tillfälle till träning på stor is hemma (frågan om en hall växer sig starkare och starke…)


grunge-135.jpg.

#1 - Adam Reyier

Bookmark and Share

Webdoc CMS