MENY

Ledare och frivilliga i främsta rummet

Första, och kanske det enda, fälttåget är över. Vunnet och ingen lär försöka rycka bort gradbeteckningarna.


När Bill-Arne Andersson flyttade till Vänersborg och slutade som ansvarig efter fem genomförda turneringar tog den före detta Vägverks-/Trafikverkskollegan Lars Åke Näslund över som general för Borlänge bandys ungdomscup. Han kom in när bara ett par veckor återstod till första matchstart. Han löste uppgiften utan problem.


– Min insats är väl inte mycket att tala om, det mesta var ju redan gjort. Alla ledare och alla frivilliga som hjälpte ska ha mest uppmärksamhet. De gjorde ett strålande jobb, säger Lars Åke Näslund.


Tre dagars bandy blev en härlig upplevelse för den hastigt inkallade ”generalen”. Gensvaret från stora klubbar som Vetlanda, Västerås och Villa var stort, liksom från alla andra.

– Cupen är en fantastisk tillställning och alla jag mötte var väldigt positiva och totalt över de tre dagar finns nog inget att anmärka på.

Själv har han inte spelat aktivt, däremot hjälpt till en hel del i kiosken och med annat ute på Tunet.

Han ger Borlänge Bandy mycket beröm. Både när det gäller arrangemanget och allt kring cupen, men också för alla de år hans söner spelade bandy.

– Jag vet inte hur många timmar klubben lagt ner på mina pojkar när de var yngre, men ledarna har alltid gjort ett fantastiskt jobb, poängterar Lars Åke.

Vi får se om det blir som i julvisan…”men till nästa år igen, kommer han var gamle (ursäkta herr Näslund” eller inte. Hur som helst får han med sig en minnesrik bild av positiva människor från spelare till ledare och andra ideella krafter med hjärtat i bandyn.

 


 

Cupgeneral Näslund

Lars Åke Näslund, hastigt inkallad som cupgeneral, tonar ner den egna insatsen och ger stort beröm till alla ledare och frivilliga som gjorde grovjobbet och såg till att cupen blev så lyckad.

 

Bookmark and Share

Webdoc CMS