MENY

Lärorik förlust mot supertaggat Bollnäs

Det är knappt två veckor kvar till den allsvenska seriepremiären för Peace & Love City. Resultaten har på sistone inte gått lagets väg och i helgen blev de storförlust borta mot elitserielaget Bollnäs – 0–13 efter 0–8 i paus.


Så det kan finns skäl till oro, men tränaren Thomas Linder verkar luta sig åt ordspråket ”Om vi lär oss att förlora, blir vi vinnare i slutändan.”


– Vi fick en rejäl bandylektion av ett supertaggat elitlag som hade 16–17 man som slåss om en plats i startelvan. Så de snurrade runt ordentligt. Men trots alla baklängesmål såg jag positiva tendenser i både vårt försvarsspel och spelet i övrigt, säger han.


Bollnäs med flera spelare på världsnivå ville verkligen visa sin kapacitet inför sin premiärmatch (mot Falu BS) i Elitserien. På bänken fanns sex avbytare som hungrar efter en ordinarie plats, Peace & Love City hade lånat in tre spelare från Bollnäs B-lag Snoddas BK för att fylla avbytarbänken. Därtill saknades Kevin Brown (på resa i Sydafrika), Matthias Krantz (jobbade), Fredrik Olofsson (jobbade) och Ludvig Frid (skadad).


– Så just mot Bollnäs kände vi oss lite brandskattade. Men vi gjorde ändå en bra match hur underligt det än låter och mot ett allsvenskt lag hade det gått betydligt bättre, poängterar Thomas Linder.


”Oro är som en gungstol – den håller dig i rörelse, men du kommer ingenvart” heter det.


– Jag ser framåt och är inte speciellt ängslig. Vi har kapacitet att lyckas. Andra halvlek mot Bollnäs hade kunnat sluta bättre om vi inte missat ett par bra lägen och dessutom fått ett mål bortdömt.

Text: Gugge Häglund


borlange-bollnas-123.jpg
Arkivbild från mötet mot Bollnäs 10 sept. 2013 

Bookmark and Share

Webdoc CMS