MENY

Lägret en rejäl genomkörare i rätt riktning

Bortom politikens fånkulturella stia finns bandyvärlden. Berikande, näringsgivande och fylld av lirare, skridskoskicklighet, solidariska lagspelare och, oftast, en öppenhet och härlig lagkänsla.

Här i denna härliga smältdegel finns allsvenska Peace & Love City, ett av adelsmärkena i Borlänges mångfaldiga sportvärld. Laget har redan hunnit vara på is på stor bana några gånger och tränaren Thomas Linder suger fortfarande på den goda karamellen från dagarna på träningslägret i Sandviken och inne på Göransson Arena som blev en rejäl genomkörare för spelarna. Två hårda pass och som avslutning matchen mot SAIK:s U20.

– De var tämligen trötta efter lägret, så i onsdags när vi tränade i Gylle såg det mest ut som om riktigt gamla far- eller morföräldrar var ute och gick. Men vi ska vara ordentligt tränade inför säsongen. Och faktiskt tycker jag att det ser bra ut på många händer och fötter.


Träningsmatchen och segern med 7–3 mot Sandviken AIK:s U20-lag blev en härlig upplevelse för ett P & L City med en medelålder på 22 år och som alltså inte var mycket äldre än sina motståndare. Klar seger och en bandy som Thomas Linder vill se sitt lag spela. Fart, många och säkra passningar och solidariskt försvarsspel (”när vi spelar försvar ska ALLA vara med”). Rasmus Linder gjorde tre mål, men den verkliga godbiten stod en annan spelare för.

– Karl Sterner från Borlänges P18. Han gjorde en härlig soloprestation, när han lurade bort två ganska storvuxna backar och sedan slog in bollen på volley. Han kommer definitivt att få spela några A-lagsmatcher i vinter också, berömmer P&L-tränaren som också ger mycket högt betyg till två övriga P18-spelare – Viktor och Kristofer Nyström.

– De spelar klokt, har en blick för spelet och tänker bandy på ett bra sätt.


Nu i helgen har P & L City haft ledigt och helgat (?) vilodagen. Hårdkörningen sätter igång igen på måndagen och i september åker laget till Rättvik en gång i veckan för att få ännu mer istid på stor bana.


– Det är guld värt att få träna på stor bana. Träningarna blir meningsfullare och ger mer. Övningar på en rink är egentligen inte så lyckat, betonar Thomas Linder.


Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS