MENY

Kvalplats utom räckhåll – men vi lever på hoppet

Förhoppningen om en plats i elitseriekvalet dog på Tunet i lördags. Sista hemmamatchen på Tunet för Peace & Love City resulterade i en förlust med 6–10 (1–5) mot ett Ljusdal som på sistone verkligen stigit från mörkret mot ljuset och spelade till sig möjligheten att nå en av de tre bästa placeringarna i tabellen.


Efter underläge med 0–5 när drygt 30 minuter spelats, var uppförsbacken alltför brant för hemmaspelarna. För Peace & Love City gäller det nu att leva på hoppet om en värdig avslutning, när man möter Gustavsberg borta nästa lördag, den 24 februari.


joel.jpg


Trygga Tunet har i slutet av denna säsong blivit ett gungfly där bottenkänningen varit påtaglig många gånger. I lördags fanns det ändå lite fast mark under fötterna så att säga. Peace & Love City vann hörnstatistiken med 10–4 och radade upp en del bra chanser.


– Vi ville verkligen vinna, Ljusdal kanske lite mer. Ska man vinna mot dem, måste man sätta sina chanser. Det gjorde vi inte utan Ljusdal kunde i stället kontra in mål alldeles för enkelt, kommenterar Daniel Johansson, klubbchef i Peace & Love City.


Domarna fick bister kritik från en hel del håll efter matchen. Tre av Ljusdals mål kom från misstänkta offsidelägen och domsluten i många situationer verkade märkliga, tyckte kritikerna.


–  Jag brukar inte klaga på domarna, men en dag som denna har man inte råd med enda miss. Tyvärr blev det flera idag och det har varken vi eller andra råd med i en match som denna, fortsätter Daniel Johansson.


Spelmässigt höll P & L City emot bra i långa stunder, men målfarlige Jonas Pettersson i Ljusdal var svårstoppad som vanligt. Han gjorde fyra mål i första halvleken varav tre i rad och två i andra. För andra gången på kort tid fick publiken och hemmalaget se en sexmålsskytt i aktion. Förra gången var det Klas Nordström i Västanfors, nu ledaren i allsvenskans skytteliga.


På lördagseftermiddagen kom alltså svaret på frågan ”Att kvala eller inte kvala?” (en omskrivning av Shakespeares kända citat). Men allt är inte som i Hamlet där det heter ”Resten är tystnad”.


Nästa helg, på Värmdö utanför Stockholm, kan det finnas skäl att avsluta säsongen med lite klang och jubel. Samtidigt också skänka Falu BS en tanke och lyfta på hatten, mössan eller kepsen och ge dem en hyllning och stort grattis.


Målskyttar för Peace & Love City mot Ljusdal:
1–5 (44:e) Marcus Persson, 2–6 (54:e) Filip Bergman, 3–8 (67:e) Marc Samuelsson, 4–8 (74:e) Patrik Allansson-Roos, 5–9 (82:a) Felix Hellman, 6–10 (90:e) Joel Wilhelmsson


Matchbilder >>


Bandypuls.se >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS