MENY

Kevin vill vara med på resan mot eliten

Kevin Brown, 25, ställs i helgen mot Gustavsberg när Peace & Love City avslutar säsongen i Bandyallsvenskan. Det var i Värmdöklubben han spelade under sina första bandyår innan han försvann först till Hammarbys juniorlag och senare till Ljusdal där han rotade sig rejält.


– Egentligen skulle jag upp till Edsbyn och både spela och gå på bandygymnasiet där. Men vi gjorde en sväng förbi Ljusdal och jag fick en härlig känsla för orten direkt. Ljusdal blev mitt hem i sex år. Jag har många av mina allra bästa vänner där fortfarande och kommer troligen att flytta dit igen. Men det dröjer länge, förklarar Kevin.


Han flyttade till Borlänge inför säsongen 2014–2015 och gör alltså sin fjärde säsong här. Men han var på väg tillbaka till Hälsinglands inför säsongen 2016–2017 men ångrade sig och tänker bli Borlänge trogen under många år till.


– Jag trivs här. Klubben arbetar på samma sätt som det jag gillade med Ljusdal. Vi skapar sociala band, många jobbar på skolor som lärare och elevassistenter och visar ett socialt ansvar. Man kan åstadkomma väldigt mycket genom idrotten.


Kevin Brown har dubbelt medborgarskap, ett svenskt och ett amerikanskt. Det senare har gjort att han i flera VM tagits ut och spelat för USA, där han formligen öser in mål och visar enorm hunger. I klubblaget är han inte samma kanoniär. Mer, elakt sagt, ett fall för Freudiansk drömtydning.


– Jag vet att det kan se ut som om jag åker omkring och drömmer, men jag är verkligen engagerad i varje matchmoment och vill vara fokuserad på rätt saker hela tiden. Tyvärr har det ju inte lossnat ordentligt mig i Peace & Love City när det gäller målgörandet, och det är väl en massa faktorer som bidrar till det. Fast jag kan inte sätta fingret på någon.


Han ger ständigt bilden av en människa som bryr sig väldigt mycket om andra och kanske glömmer sig själv i den bilden. Han kanske skulle ta för sig mer som det heter.


– Det är möjligt att jag skulle vara lite mer egoistisk, funderar han.


Frågan om det över huvud taget är möjligt. Kevin vill vara en lagspelare, en egenskap som verkligen kommer till nytta i hans nya ”civila” värld. Han har fått anställning av ABF för att arbeta med ungdomar.


– Jag ska skapa ett forum och förutsättningar för alla ungdomar att inse sitt egen värde oavsett var de kommer ifrån och oavsett vare de bor. Det handlar kortfattat om att ta fram den riktiga människan hos varje person. Mer kan jag inte avslöja, säger Kevin.


Så det finns extra anledning att förbli i Borlänge. Han vill lägga ner sin själ i det nya projektet, men också i bandyn – där han också ser stora utmaningar. Den egna insatsen har kanske varit som lagets, en lite svajig berg- och dalbanefärd långa stunder men ändå med tendenser till ”långsiktig hållbarhet”.


– Det finns en stark bandytradition i Borlänge, men inte på elitnivå. Laget är väldigt bra, vi har en fantastisk ungdomsverksamhet med folk som gör underbart bra insatser och vi ska arbeta långsiktigt för att bli en stark elitorganisation. Den resan vill jag vara med på, understryker Kevin.


Matchen mot Gustavsberg sätter punkt för en trots allt bra säsong för Peace & Love City. Men …”sista striden det är”. Nä, inte alls.
/Gugge Häglund


kevin-2.jpg
Nr 59, Kevin Brown. Till synes en drömmare på plan ibland, men ständigt engagerad i sitt lag och i det som händer på plan. Han vill, säger han, vara med på den resa bandyn i Borlänge påbörjat.

Bookmark and Share

Webdoc CMS