MENY

Kalixduon äntligen spelklar för P & City

Nu är det klart!


Christian Frohm och Niclas Rönnqvist från Kalix Bandy spelar för Peace & Love City kommande säsong i Bandyallsvenskan. Båda har påbörjat sina studier i Borlänge och har också tränat här den senaste perioden. De var med i träningsmatchen mot AIK.


–Christian är en forward med grymt bra skott, Niclas en stabilt spelade försvarare som i behöver, säger Peace & Love Citys klubbchef Daniel Johansson efter flera veckors tuff hårdmangling med Kalix.


Båda har stor erfarenhet av Elitserien och Christian har meriter från pojklandslagen.


”Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över utan det handlar om att lära sig dansa i regnet – att anpassa sig till situationen; att göra det bästa möjliga.”


Så heter det i ett ordspråk, och är väl en ganska bra värdemätare och beskrivning av de senaste veckornas ihärdiga och tuffa kontakter mellan Daniel Johansson, klubbchef i Peace & Love City, och ledningen i Kalix Bandy.


Allt för att det båda spelarna ska få spela där de just nu vill – i Borlänge och kombinera studierna med bandyn på ett optimalt sätt. Men det tog sin tid.


– Vi är jätteglada över att äntligen ha kommit fram till en lösning med Peace & Love City, säger Kalix ordförande John Mannberg i ett pressmeddelande i Bandypuls.


– Tvisten är löst. Nu kan vi fokusera på det vi ska och jag har hela tiden sagt att det ska lösa sig på något sätt, kommenterar Daniel Johansson.


De båda spelarna från Kalix blir självklart en tillgång, truppen fylls på med kvalitet men Daniel Johansson lägger ändå in en brasklapp.


– Vi har fått en fantastisk bra trupp, men den är lite tunn. Ett par ordinarie spelare till plus ett par med utvecklingsavtal skulle behövas för at få ännu mer bredd.
Gugge Häglund


N_C-kalix.png

Niclas Rönnqvist och Christian Frohm har tränat med Peace & Love City större delen av försäsongen. Nu är de spelklara till den allsvenska bandysäsongen 2018–2019.

Bookmark and Share

Webdoc CMS