MENY

I natt jag drömde något som, jag aldrig drömt förut

I natt jag drömde något som, jag aldrig drömt förut. Jag drömde om en bandyhall, för sport av många slag… Med hundratals barn och ungdomar som på gång-, cykel- eller bussavstånd där kunde ägna sig åt stärkande vintersport och förebyggande hälsovård utan att vara beroende av ett hastigt förändrat klimat. Lycka!


Trollhättan har en sådan hall. Där spelar Peace & Love City på söndag; med en trupp som decimerades plötsligt när Fredrik Andersson bestämde sig för att vända hem till Västanfors igen.


– En besvikelse. Jag har haft funderingar på ändringar i laget för att få ny fart och energi. Fredrik var en del i detta. Nu ger vi oss av med tolv seniorer och tre juniorer, konstaterar Thomas Linder, tränare för Peace & Love City.


Redan på lördagen väntar IFK Kungälv och en match på ”arenan som Gud glömde”, det vill säga Skarpe Nord där den råa luften från havet och närliggande Nordre älv tränger in, bilavgaser från E6:an som går tätt förbi och av skräp i värsta fall blåser in och lägger sig på isen.


– Det blir en enorm kontrast. Svårspelade Skarpe Nord på lördagen, en stor bandyhall på söndagen. Lag som har en egen hall kan alltid träna under perfekta förhållanden, de behöver aldrig ställa in en träning.


Peace & Love City spelar plötsligt med kniven mot strupen. Nu gäller det att hålla sig kvar i allsvenskan och både kunskapsmässigt och taktiskt finns alla chanser i världen att lyckas med det.


– Vi hade ett bra möte i måndags för att visa att det är skarpt läge nu och för reda upp en del saker. Det blev en bra genomgång av hur vi vill och bör agera både offensivt och defensivt. Viktigast nu är att täppa till defensiven, vi har inga problem med att göra mål, fortsätter Thomas Linder.


Bandyhallen i drömmen, som faktiskt har drömts, fanns i … Jönköping! Märkligt är att det faktiskt funnits så kallat medborgarförslag på en hall för bandyn i Jönköping (som just nu har ett lag i division I). En hall skulle säkra bandyns framtid i HV 71:s och Jönköping Södras hemkommun. Dessutom se till att barn, ungdomar och äldre slapp åka 8–9 kilometer, ofta med bil, utanför centrum för att träna och spela på Råslätts IP. En klimatåtgärd parallellt med alla andra plusvärden.


Förslaget gick till Fritidsnämnden som sade nej. Ledamöterna var i större behov av utökade lokaler för simning i en kommun med Vättern inpå knutarna och två centrala småsjöar där åtminstone en ger goda möjligheter till bad och simning.


Plötsligt politisk tomgång? För motordrivna fordon och arbetsmaskiner över en minut (straffsatsen kan vara upp mot 1500 kronor), men tillåtet i andra sammanhang. Fast vi i Borlänge är väl klokare än så…


Men i helgen hoppas vi på vändande vindar för ett lag med fantastiska kvaliteter.

Bookmark and Share

Webdoc CMS