MENY

I motvinden lyfter draken!

Det är dags för årets långresa för Peace & Love City. Först närmare 49 mil till Åby/Tjureda norr om Växjö, sedan omkring 24 mil till Frillesås söder om Kungsbacka och sedan 49 mil hem till Borlänge igen. Totalt 122 mil, betydligt kortare än en resa tur och retur till Haparanda.

Några spelare är krassliga, Filip Ljus har fortfarande känning av sin ryggskada och de fyra spelare som finns med utvecklingskontrakt är antingen sjuka eller upptagna med spel i sina ordinarie klubbar. P&L City åker iväg med 15 spelare. Färre än vad man hoppats på, men assisterande tränaren Jocke Nyström är både försiktigt optimistisk och filosofisk.


– Det är i motvinden draken lyfter, och det är ju skickliga spelare som är med, säger han.


En som förhoppningsvis ska lyfta med draken är Mattias Krantz alias Kralle. Veteran och pålitligheten själv som inte vet hur många säsonger han spelat bandy för Borlänge. 10–12 säsonger tror han själv, dessutom har han hunnit med tre säsonger tillsammans i Heros och Västanfors.


– Det blir kul att åka buss så långt, vi kommer ihop oss ännu mer som lag och får tillfälle att verkligen snacka med varandra. Men det blir tufft i båda matcherna, vi håller på att lära oss ett nytt spelsätt och det tar tid innan det har nötts in och innan vi blir ännu tryggare i det vi gör.


Kralle har gjort det få eller ens någon i laget har gjort tidigare, spelat mot Åby/Tjureda som gick upp från division 1 till Bandyallsvenskan inför den här säsongen.


– Men det var under åren som pojklagsspelare. Jag var 17 år och vi mötte dem i en cup nere i Målilla. Då blev det seger, berättar ”Kralle”.
Ett gott omen?


Frillesås har han liksom de övriga i laget inte mött tidigare.


– Jag vet att de har ett ganska starkt lag och att Olle Hultqvist spelar där. Han är son till förre förbundskaptenen Kenth Hultqvist.Dagens match kl: 16:00 mot Åby/Tjureda IF på Elitrapport >>m_krantz.jpg
Kralle vill att laget blir tryggare i sitt spel. Dags att citera Wliiam Shakespeare kanske: ”Våra tvivel är förrädare som gör att vi förlorar det goda vi ofta skulle kunna vinna”.

Bookmark and Share

Webdoc CMS