MENY

Historien upprepar sig...

Säsongen är igång, något som de flesta gått och väntat på. Med skilda förväntningar men ändå med något slags förtjusning över att nu är det bandy på riktigt. 


Och historien upprepar sig. Allsvensk premiär för Peace & Love City mot Örebro och förlust. På tisdagskvällen med 2–8 (2–7) borta, i fjol med 4–5 hemma. Fast det kan vara ett gott tecken med tanke på hur allt slutade förra säsongen. Fjärde plats när serien var avslutad och snudd på elitseriekval.


Men självklart går det inte att dra några lyriska slutsatser efter tisdagens allsvenska premiär nuvarande säsong. Örebro, en av seriefavoriterna, gick ganska snabbt till en ledning med 3–0. P & L reducerade till 3–1 efter mål av inlåningen Joel Wilhelmsson från Edsbyn och hade bud på ett andra reduceringsmål. Men 3–2 blev i stället 4–1 och sedan rann det iväg som det kan göra i bandy trots mycket bra spel av Hampus Lindén i P & L-målet. 5–1 blev 6–1, Hampus Åkerman gjorde ytterligare ett Borlängemål men efter en första halvlek som förlängdes med nästan fyra minuter hade Örebro en femmålsledning.


– Vi spelade lite stressat i första halvlek och gav bort för många bollar, konstaterade assisterande tränaren Jocke Nyström efter matchen.


I andra halvlek spelade Peace & Love City upp sig samtidigt även om Örebro som det verkade slog av på takten något.


– Vårt spel blev mer disciplinerat, vi vårdade bollen bättre både i försvar och anfall. Jag tycker vi gjorde en helt okay andra halvlek. Ingen blir nedslagen av det här, vi jobbar vidare och är fast beslutna att genomföra dels en bra träning hemma nu i veckan, dels en lyckad hemmapremiär nu på lördag, säger Jocke.


Motståndare i matchen på Tunet (11 november) är Nitro/Nora. Den startar 15.00.

Bookmark and Share

Webdoc CMS