MENY

Hemmaseger i ruskvädret på Tunet

En plusgrad, lätt vind och ett irriterande och ganska yvigt snöfall.
Förutsättningarna för riktig bandy var inte speciellt goda i lördagens hemmapremiär mot Nitro/Nora för Peace & Love City Bandy. 


Men det blev seger, slutresultatet 5–4 (2–2) sedan Marcus Persson avgjort i 93:e minuten. Marcus gjorde totalt tre denna vädermärkliga eftermiddag där mer än första delen av matchen mer påminde om snöskottning än bandy. Bollen fastnade tämligen ofta den snö som täckte isen och gjorde ett vägvinnande spel tämligen svårt. Matchen delades upp i tre spelperioder på vardera 30 minuter.


– Härligt att göra så pass många mål i samma match och skönt att vi kunde vinna till sist. En krigarinsats av laget, vädret var ju inte det bästa, kommenterade mycket glad Marcus Persson, inlånad på utvecklingskontrakt från Edsbyn, efter matchen.


Men det blev som sagt inget vidare ordnat spel i närmare 55–60 minuter. Många lyror, chansbollar och obefintligt passningsspel. P & L City tog ledningen, Nitro/Nora replikerade ganska snabbt och paussiffrorna 2–2 var inte helt missvisande.


Snöfallet upphörde när det återstod ca 30–35 minuter och möjligheterna att spela ökade betydligt. Hemmalaget fick ett visst spelövertag och tog visserligen ledningen, men motståndarna utnyttjade chanserna och gick upp till 4–3. Dystra siffror för både hemmalag och huttrande supportrar. Men det vände. 4–4 genom Kevin Brown kom i 89:e minuten, fyra minuter senare sköt alltså Marcus in segermålet.


Kevin hade innan han gjorde sitt kvitteringsmål svarat för två bra och målgivande framspelningar. Denna dag var han på hugget.


– Roligt när det blir kamp och en härlig insats av laget. När det är sådant här väder hinner jag ju också med i skridskoåkningen, sa han lite skämtsamt.


Och i bakgrunden i omklädningsrummet spelades Dire Straits ”Walk of life, en låt som bara en trött och ständigt kämpande lagkapten Patrik Allansson- Roos kan ha ett förhållande till. Om det inte var meningen att hylla hela laget via textraden ”he´s got the action, he´s got the motion, oh yeah, the boy can play”. Flott i så fall.


Målskyttar för Peace & Love City: Marcus Persson 3 (2-1, 3-2 och 5-4), Matthias Krantz (1-0) och Kevin Brown (4-4).


plc_nn.jpg


Matchbilder >>


Elitrapport >>


Bandypuls.se >> (Plusartikel)

Bookmark and Share

Webdoc CMS