MENY

Gripen visade klorna

Gripen Trollhättan, elitserielag förra säsongen, visade klorna och tog tidigt ett rejält tag om lördagens match mot Peace & Love City på Tunet. Man vann med 7–1 (4–1) och den snabba kvittering hemmalaget fick genom Filip Bergman efter en hörna efter Gripens 1–0, som kom i femte matchminuten, och bud på 2–1 efter tio minuters spel var en förhoppning som grusades i takt med att gästerna allt effektivare skar av hemmalagets bollvägar och arbetade väldigt starkt i försvaret med liberon Marcus Hillukkala som sammanhållande kraft. Ändå hade Peace & Love City bud på 2–1


Hemmalaget fastnade gång på gång i det täta motståndarförsvaret, hade problem med att bygga upp spelet och brast påtagligt i passningsspelet. Där var Gripen betydligt effektivare, och man spelade också mer metodiskt och rutinerat; det var få passningar som gick fel.


Just lugnet och metodiken var det mest avgörande. Gripen var inte fullständigt överlägset, bara mer homogent och trygg i sitt spel och med lägre felprocent. Dessutom hade man lite extra tur på några mål, ett par kom efter slarv från hemmalaget. De sju målen fördelade sig på sex spelare. Imponerande.


Peace & Love City har en enorm potential, men var idag en lagmaskin som såg ut att gnissla betänkligt. Det finns delar som behöver rejäl smörjning, det behövs mer tyngd – fan anamma skulle en del kalla det – framåt; och kanske något som blåser bort eventuellt tvivel på den egna förmågan.


Imorgon är det ny match!


Matchbilder >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS