MENY

Full fart på isträningarna för ”#Trevligt folk”

Han heter inte Janne Andersson, har inte någon bakgrund i den fantastiska lilla Halmstadklubben Alets IK och ingen bror som är teaterregissör. Men en sak har han i allra högsta grad gemensamt med Sveriges förbundskapten i fotboll: han tror på laget, på kollektivet och viljan att stå upp för varandra.


Hans namn är Thomas Linder, ivrig och ibland framgångsrik fritidsfiskare och numera tränare för Peace & Love City. Erfarenheterna av spelarna så här långt är bara positiva. Han har, tycker han själv, hamnat hos ”#Trevligt folk” som inte räds utomstående och vänder ryggen till.


– Ett otroligt härligt gäng. Spontana, roliga och välkomnande spelare allihop. Jag, Rasmus och Oscar åker från Sandviken med glädje och energi till träningarna, säger Thomas berömmande.


Flera pass med fysisk träning har avverkats, den senaste tiden har laget haft träning en gång i veckan på isrinken i Falun.


– Första ispasset var lite segt på vissa håll, men redan nästa gång fick jag känslan ”wow, det kommer att hända grejer i vinter”. Då var det bra fart och jag blev oerhört imponerad av de fyra spelarna från de egna leden i P18 och hur de visade framfötterna.


De fyra ungdomsspelarna har redan tagit för sig både på isen och inne i omklädningsrummet, det känns väldigt bra. För Thomas Linder är det en effekt av det han kallar ”Borlängeandan” och den öppenhet och erkännande och respekt för andra som präglar Borlänges idrottsliv.


– Den sitter i väggarna, det är så jag känner det. Man ger varandra utrymme, och den lagkänsla som finns kommer jag att bygga vidare på. Det kan ge många poäng i vinter.


Truppen är ännu inte komplett, men Thomas Linder är inte orolig.


– Jag är säker på att allt är under kontroll, betonar han.
Under juli månad tar laget paus från isträningarna, men i augusti lär det vara full fart igen.


Text: Gugge Häglund

 

Bookmark and Share

Webdoc CMS