MENY

Från mörkret stiga vi mot…Ljusdal!

En sällsynt slitig och tung försäsong med tunn trupp, skador och inlånade spelare är över. Den åderlåtning som drabbade Peace & Love City efter fjolårssäsongen har läkt. Rutinerade, skickliga spelare från förr har fått sällskap av flera toppförvärv; nu är det konkurrens igen om platserna i startelvan.


Från mörkret stiga vi mot…Ljusdal. Seriepremiär idag lördag den 3 november borta mot den kanske största favoriten av alla.


– Den troligen svåraste matchen på hela säsongen. Vi har inget att förlora, och det känns inspirerande att vi får börja mot ett så starkt lag, säger både Daniel Johansson, klubbchef, och Thomas Linder, tränare.


Danne har bildligt talat krupit på knä och stångat pannan blodig för att få ihop ett slagkraftigt lag. Det har varit en hel del hinder att övervinna på vägen. Pusslet/lagbygget blev färdigt i elfte timmen, eller egentligen senare än så.


Men innan klockan var slagen.


– Nu känns det bra. De senaste nytillskotten gör att det är konkurrens om platserna i laget. Mot Ljusdal är alla tillgängliga utom Mattias Krantz som har problem med halsen, förklarar Danne.


Hösten har varit en berg- och dalbana med glimtar till storspel, bra laginsatser och djupdykningar och svidande förluster. Hjärtat har fått föra en svår kamp mot hjärnans logik för att hitta motiv för en framgångsrik öppning i årets Bandyallsvenska.


Men Thomas Linder låter hjärtat, och övertygelsen om lagets egentliga kapacitet, tala.


– Vi åker till Ljusdal med tillförsikt, är taggade och laddade. Att vara underdog passar oss dessutom. Poäng av något slag är en bonus, viktigaste är att vi gör en bra match och visar att vi kan komma ihop som ett lag.


Målsättningen för hela säsongen, oavsett hur det går i premiären: Topp Tre.


Text: Gugge Häglund


Matchens sänds live på www.bandyallsvenskan.se >>


collage.jpg
Bilder från senaste mötet i Allsvenska Supercupen

Bookmark and Share

Webdoc CMS